ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γιούνκερ: Εντείνεται η αίσθηση ότι θα αποφευχθεί ελληνική χρεοκοπία

16:59 - 26 Μαϊ 2015 | Οικονομία
Γιούνκερ: Εντείνεται η αίσθηση ότι θα αποφευχθεί ελληνική χρεοκοπία
Σήμερα εντείνεται η αίσθηση ότι μπορεί να αποφευχθεί η ελληνική χρεοκοπία, σχολίασε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Την δήλωση του κ. Γιούνκερ μετέδωσε το πρακτορείο MNI.

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, συνεδριάζει αύριο Τετάρτη το Brussels Group, το οποίο σήμερα έχει τηλεδιάσκεψη. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, σήμερα πραγματοποιήθηκαν συγκεκριμένες επεξεργασίες επί διαφόρων θεμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, τόσο η Κομισιόν όσο και ο επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί, έστειλαν μήνυμα επιτάχυνσης των διαπραγματεύσεων

Κομισιόν: Χρειάζεται σκληρή δουλειά για να επιταχυνθεί η διαδικασία

Χρειάζεται «σκληρή δουλειά για να επιταχυνθεί η διαδικασία» προς την επίτευξη μιας συμφωνίας, σχολίασε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης δημοσιογράφων στις Βρυξέλλες.

Όπως είπε ο ίδιος, σήμερα ξεκινά στις Βρυξέλλες νέος γύρος συζητήσεων στο πλαίσιο του Brussels Group, ο οποίος, όπως είπε, είναι άγνωστο πόσο θα διαρκέσει.

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής τόνισε ότι «όσο πιο γρήγορα κλείσει η συμφωνία τόσο το καλύτερο».

Ο κ. Σχοινάς ανέφερε επίσης ότι η Επιτροπή αναμένει να συνεχιστεί η σκληρή δουλειά τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να επιταχυνθεί η όλη διαδικασία. Υπενθύμισε, δε, ότι οι συζητήσεις διεξάγονται στο πλαίσιο της δήλωσης του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν η Επιτροπή θεωρεί ότι η Ελλάδα είναι σε θέση να εκπληρώσει τις δανειακές τις υποχρεώσεις, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής παρέπεμψε στη δήλωση του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, όπου αναφέρεται ρητώς ότι η Ελλάδα δεσμεύεται να τιμήσει τις δανειακές τις υποχρεώσεις.

Μοσκοβισί: Να επιταχυνθούν οι διαπραγματεύσεις

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της πρέπει να επιταχυνθούν λόγω των προβλημάτων ρευστότητας που αντιμετωπίζει η χώρα, δήλωσε σήμερα ο Επίτροπος της ΕΕ για Οικονομικές και Δημοσιονομικές Υποθέσεις Πιερ Μοσκοβισί.

«Η διαδικασία είναι πολύ καλύτερη, η ουσία βελτιώνεται αλλά δεν έχουμε ακόμα τελειώσει», δήλωσε ο Μοσκοβισί σε δημοσιογράφους στο Δουβλίνο, ερωτηθείς για τις συνομιλίες μεταξύ της Ελλάδας και των διεθνών πιστωτών της.

«Γνωρίζουμε τα προβλήματα ρευστότητας στην Ελλάδα, γι’ αυτό είναι τόσο σημαντικό να επιταχυνθούν οι διαπραγματεύσεις», πρόσθεσε.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:16 - 26 Μαϊ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.