ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Blackrock: Διαχειρίσιμο το Grexit- Nα μην συνθηκολογήσει η Ευρώπη

12:02 - 27 Μαϊ 2015 | Οικονομία
Για μεγάλο λάθος των Ευρωπαίων στον χειρισμό της Ελλάδας, κάνει λόγο ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του fund διαχείρισης κεφαλαίων Blackrock, Λάρι Φινκ σημειώνοντας παράλληλα πως οι Ευρωπαίοι δεν θα πρέπει να συνθηκολογήσουν γιατί το Grexit είναι διαχειρίσιμο. 

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, "οι χώρες της Ευρωζώνης μπορούν να διαχειριστούν καλύτερα ένα Grexit, από το να προβούν σε παραχωρήσεις προς την ελληνική πλευρά".

Επιπρόσθετα, μιλώντας στην ολλανδική εφημερίδα «Het Financieele Dagblad», αναφέρει χαρακτηριστικά: "Μια ελληνική έξοδος από το ευρώ θα είναι πολύ λιγότερο καταστροφική από τις όποιες παραχωρήσεις μπορούν να ζητηθούν από τις άλλες χώρες".

Ο Φινκ χρησιμοποιεί σκληρή γλώσσα για τον Τσίπρα χαρακτηρίζοντάς «απαράδεκτο τον τρόπο που η κυβέρνηση του Τσίπρα θέλει να ανατρέψει τις προηγούμενες συμφωνίες για τις μεταρρυθμίσεις. Εάν η Ευρώπη συνθηκολογήσει τώρα, θα βρει μπροστά της το Podemos στην Ισπανία που θα απαιτήσει, με τη σειρά του, ανάλογες παραχωρήσεις. Δεν μπορώ να φανταστώ πώς η Ευρωπαϊκή Ένωση θα είναι σε θέση να επιβιώσει".

Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.