ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κρίσιμη σύσκεψη στο ΥΠΟΙΚ υπό τον Αλέξη Τσίπρα

14:55 - 27 Μαϊ 2015 | Οικονομία
Κρίσιμη σύσκεψη στο ΥΠΟΙΚ υπό τον Αλέξη Τσίπρα
Τα γεγονότα δείχνουν ότι η διαπραγμάτευση μπαίνει στην τελική ευθεία, την ώρα μάλιστα που οι πιέσεις αυξάνονται. Ο Πρωθυπουργός που όπως φαίνεται παίρνει επάνω του τη διαπραγμάτευση, μετέβη το μεσημέρι στο Υπουργείο Οικονομικών, όπου αυτή την ώρα,  είναι σε εξέλιξη συνεδρίαση της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης.

Είναι από τις ελάχιστες φορές που πρωθυπουργός συσκέπτεται σε υπουργείο, βλέποντας τη Βουλή από το παράθυρο της αιθούσης.

Συνήθως πρόκειται για κίνηση συμβολική με την οποία ο πρωθυπουργός προσπαθεί να παράσχει στήριξη σε ένα από τα στελέχη του. Στην προκειμένη όμως περίπτωση, τα πράγματα δεν είναι τόσο ξεκάθαρα.

Ή θα στηρίξει τον Γιάνη Βαρουφάκη στον πόλεμο που δέχεται, ή προσέρχεται στον χώρο του προκειμένου να τον συνετίσει.

Κεντρικό θέμα όπως αντιλαμβανόμαστε είναι η εξέλιξη της διαπραγμάτευσης με την τρόικα (όπως "ξέφυγε" στον Γιάνη αντί να χρησιμοποιήσει τον όρο "θεσμοί") για την οποία το Μαξίμου εκφράζει διάχυτη αισιοδοξία ότι θα κλείσει εντός των προσεχών – λίγων – ημερών. Οι θεσμοί, όπως μας έμαθε ο Γιάνης να λέμε – δεν στέλνουν το ίδιο μήνυμα όμως.

Σημειώνεται ότι ο τελευταίος πρωθυπουργός που πήγε στο υπουργείο Οικονομικών ήταν ο Αντώνης Σαμαράς όταν προσπάθησε να στηρίξει τον Γιάννη Στουρνάρα, πριν από ένα χρόνο περίπου.

Στη σύσκεψη πάντως συμμετέχουν επίσης οι κ.κ. Σταθάκης, Δραγασάκης, Θεοχαράκης, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κορωνάκης και ο νέος Γενικός Γραμματέας του ΥΠΟΙΚ Νίκος Φράγκος.

Προσερχόμενος ο Πρωθυπουργός ερωτηθείς από δημοσιογράφους αναφορικά με το πώς πάνε οι διαπραγματεύσεις και ποια θέματα είναι τώρα στο τραπέζι των συζητήσεων με τους δανειστές, απάντησε χαρακτηριστικά ότι «κάθε μέρα όλα είναι στο τραπέζι».

Νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι σκοπός της κυβέρνησης είναι η συμφωνία να κλείσει πριν τις 5 Ιουνίου και να «ενιαία».

Το απόγευμα ξεκινάει στις Βρυξέλλες και η συνεδρίαση του Brussels Group, στο οποίο αναμένεται να αποτυπωθεί εκ νέου η πορεία της διαπραγμάτευσης.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:53 - 27 Μαϊ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.