ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αντισυνταγματική η εισφορά αλληλεγγύης στους συνταξιούχους

16:36 - 28 Μαϊ 2015 | Οικονομία
Αντισυνταγματική η εισφορά αλληλεγγύης στους συνταξιούχους
Αντισυνταγματική, με πλειοψηφία 25 - 9 κρίθηκε από την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου η εισφορά αλληλεγγύης των συνταξιούχων του δημοσίου. Η απόφαση δεν θα έχει αναδρομική ισχύ παρά μόνο για όσους έχουν προσφύγει στο ανώτατο δημοσιονομικό δικαστήριο και οι οποίοι θα πρέπει να λάβουν το ποσό της εισφοράς αλληλεγγύης που τους παρακρατήθηκε.

Η μη αναδρομική εφαρμογή της δικαστικής απόφασης για όσους δεν έχουν προσφύγει στην Δικαιοσύνη, κρίθηκε αναγκαία από τους συμβούλους του Ελεγκτικού Συνεδρίου, λόγω της αρνητικής δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας.

Παράλληλα, με τον τρόπο αυτό δεν δημιουργείται «μαύρη τρύπα» στον κρατικό προϋπολογισμό, κάτι που να γινόταν θα σηματοδοτούσε την αναγκαιότητα εξεύρεσης ισοδυνάμων.

Στο Ελεγκτικό Συνέδριο είχαν προσφύγει συνταξιούχοι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί, αλλά και ένστολοι όλων των σωμάτων (Στρατού, Αεροπορίας, Ναυτικού, Λιμενικού, Πυροσβεστικού Σώματος, κ.λπ.), υποστηρίζοντας ότι η παρακράτηση της εισφοράς αλληλεγγύης συνταξιούχων είναι αντίθετη στο Σύνταγμα και το Πρώτο Πρόσθετο Πρωτόκολλο της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).

Τελευταία τροποποίηση στις 16:42 - 28 Μαϊ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.