ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΔΝΤ για Λαγκάρντ: Μεταφραστικό λάθος τα περί Grexit

09:02 - 29 Μαϊ 2015 | Οικονομία
ΔΝΤ για Λαγκάρντ: Μεταφραστικό λάθος τα περί Grexit
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο χαρακτήρισε ανακριβή τη μετάφραση και την απόδοση της συνέντευξης που η Κριστίν Λαγκάρντ παραχώρησε στην Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Κατά την γερμανική εφημερίδα, η διευθύντρια του ΔΝΤ, κατά την συνέντευξη της , τόνισε ότι «το Grexit είναι μια πιθανότητα». Όπως αναφέρουν με έμφαση, όμως, τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο εκπρόσωπος του Ταμείου, Τζέρι Ράις «προχώρησε σε διάψευση». Σύμφωνα με τον Ράις «οι δηλώσεις που η Frankfurter Allgemeine Zeitung απέδωσε στην κυρία Λαγκάρντ δεν είναι ακριβείς, υπάρχουν λανθασμένες αναφορές».

Ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου πρόσθεσε, επίσης, ότι «υπήρξαν προβλήματα με την μετάφραση της εν λόγω συνέντευξης».

Υπενθυμίζεται πως σε χτεσινά δημοσίευματα αναφερόταν πως η Κριστίν Λαγκάρντ στη συνέντευξή της στη FAZ, έσφιξε και άλλο τον κλοιό των πιέσεων προς την Αθήνα, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ και τονίζοντας πως ένα Grexit, «δεν θα είναι και το τέλος του ευρώ». «Μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ είναι μια πιθανότητα. Ένα τέτοιο βήμα δεν θα είναι περίπατος, αλλά πιθανώς δεν θα σημάνει και το τέλος του ευρώ», σημέιωσε στη συνέντευξή της στη Frankfurter Allgemeine Zeitung, θεωρώντας «απίθανο» να υπάρξει σύντομα μια συμφωνία της Αθήνας με του πιστωτές της. 

Αφού πριν από δέκα μέρες δόθηκαν από την Αθήνα θετικά μηνύματα, «την περασμένη εβδομάδα προσγειωθήκαμε και πάλι», δήλωσε η ίδια και προσθέτει ότι μένει ακόμη να καλυφθεί μεγάλη απόσταση.
Τόνισε δε ότι αποκλείεται να εκταμιευθούν χρήματα χωρίς συμφωνία μεταρρυθμίσεων. «Έχουμε κανόνες. Έχουμε αρχές. Δεν μπορεί να δοθεί μισή αξιολόγηση. Αυτή η αξιολόγηση δεν θα γίνει βιαστικά», ανέφερε. «Με αυτό η κανονική εκταμίευση των υπόλοιπων χρημάτων μέχρι το τέλος Ιουνίου πρακτικά αποκλείεται. Διότι αυτό προϋποθέτει συμφωνία όλων των θεσμών με την Αθήνα. Μόνο τότε θα μπορούσαν τα αρμόδια όργανα των πιστωτών να αποδεσμεύσουν τα εναπομείναντα δάνεια των 7,2 δισεκατομμυρίων», σχολίασε ο συντάκτης της FAZ.
Η κ. Λαγκάρντ διευκρίνισε ακόμη ότι δεν θεωρεί υπεύθυνο το ΔΝΤ για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. Εάν οι Ευρωπαίοι θέλουν να αποφύγουν την επαπειλούμενη χρεοκοπία μια από τις επόμενες εβδομάδες, πρέπει οι ίδιοι να λάβουν προληπτικά μέτρα, συνεχίζει η επικεφαλής του ΔΝΤ από την Δρέσδη. Αν εκπληρωθούν οι προϋποθέσεις, θα μπορούσαν οι χώρες της Ευρωζώνης και η ΕΚΤ να δώσουν στους Έλληνες «λίγο αέρα να αναπνεύσουν», κατέληξε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.