ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορκίδης: Η τρόικα είπε «καλύτερα τα 300 από το τίποτα»

13:59 - 29 Μαϊ 2015 | Οικονομία
Κορκίδης: Η τρόικα είπε «καλύτερα τα 300 από το τίποτα»
Στον κυνισμό της τρόικας αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης, μια μέρα αφού αποκάλυψε στη συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για τα μνημόνια ότι ο Πολ Τόμσεν του ΔΝΤ είχε θέσει ως στόχο για την Ελλάδα μισθούς της τάξης των 300 ευρώ.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά», ο κ. Κορκίδης ανέφερε ότι «η τρόικα ήταν σε πλήρη σύνθεση όταν επισκέφτηκε την ΕΣΕΕ τον Δεκέμβριο του ‘11».

«Έδειξαν έναν κυνισμό, έδειχναν νομίζω αυτές τις θέσεις τις οποίες ήταν λίγο πολύ γνωστές σε όλους. Το χειρότερο ήταν όταν δεν υπήρχε ένας εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης και περιφέρονταν από μόνοι τους και ανεξάρτητα σε όλους τους θεσμικούς φορείς και του κοινωνικούς εταίρους κουνώντας το δάχτυλο», ανέφερε.

Σχετικά με την άποψη του Πολ Τόμσεν ότι ο μισθός πρέπει να είναι στα 300 ευρώ, ο κ. Κορκίδης τόνισε ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών του είπαν επί λέξει: «Ψάξτε στις βαλκανικές χώρες, στην Βουλγαρία παίρνουν λιγότερα από 300 ευρώ. Και καλυτέρα τα 300 από το τίποτα».

Ερωτηθείς για την κατάσταση της οικονομίας σήμερα, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ σημείωσε ότι υπάρχει «πλήρης ακινησία» και πως «έχουμε γυρίσει σε περιόδους ’12 και μάλιστα δεν έχουμε τις αντοχές του ’12 ή του ’10 ως επιχειρήσεις».

Όπως ανέφερε, η αγορά περιμένει να κλείσει μια συμφωνία ακόμα και μέτρια, για να μπορέσει να δουλέψει. «Βρισκόμαστε σε δύσκολη θέση και σας λέω ξεκάθαρα ότι και μια μέτρια συμφωνία είναι απόλυτα απαραίτητη. Φτωχύναμε για να μην πτώχευση η χώρα μας. Εάν αυτές οι θυσίες 6 ετών δεν έχουν αυτή την κατάληξη, να μην πτωχεύσει η Ελλάδα, ε τότε είναι δώρον άδωρον», κατέληξε.

Διαβάστε σχετικά: Κορκίδης: Ο Τόμσεν μας έλεγε «300 ευρώ είναι καλά»

Τελευταία τροποποίηση στις 14:50 - 29 Μαϊ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.