ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Α. Κλεάνθους: Σημαντικά οφέλη στο ΧΑΚ από συνεργασία με Χ.Α.

19:07 - 05 Δεκ 2006 | Οικονομία
Επιτυχημένο μοντέλο περιφερειακού χρηματιστηρίου χαρακτήρισε την αγορά της Λευκωσίας ο Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου της Κύπρου, Ακης Κλεάνθους, μιλώντας σήμερα σε δημοσιογράφους.

Μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του ΧΑΚ ανέφερε ότι η κοινή πλατφόρμα προσφέρει σημαντικά στοιχεία στην κυπριακή αγορά, αλλά και αρκετά ερεθίσματα στους Κύπριους επιχειρηματίες έτσι ώστε να αλλάξουν στρατηγική και να ξεφύγουν από την παραδοσιακή εικόνα της οικογενειακής επιχείρησης.

Επίσης, ανέφερε ότι, τουλάχιστον 2-3 μεγάλες κυπριακές εταιρίες βρίσκονται σε διαβουλεύσεις με σκοπό να προχωρήσουν σε placement που θα αγοραστούν από θεσμικά χαρτοφυλάκια.

Ο κ. Ακης Κλεάνθους αναφέρθηκε και στην παράμετρο των συνταξιοδοτικών ταμείων, καθότι η νομοθεσία αλλάζει και πλέον έχουν νέες προοπτικές για να τοποθετήσουν τα διαθέσιμά τους, που μέχρι τώρα τοποθετούνται σε τραπεζικές καταθέσεις.

Μέχρι τώρα οι μέσες ημερήσιες αγορές των ελληνικών χρηματιστηριακών εταιριών αποτελούν περίπου το 18%-20% του συνολικού όγκου του ΧΑΚ, ποσό που αντιστοιχεί σε περίπου 4 εκατ. ευρώ πρόσθεσε ο κ. Κλεάνθους.




 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.