ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας: Καταθέσαμε ολοκληρωμένο σχέδιο εξόδου από την κρίση

12:24 - 02 Ιουν 2015 | Οικονομία
Τσίπρας: Καταθέσαμε ολοκληρωμένο σχέδιο εξόδου από την κρίση
«Καταθέσαμε στους θεσμούς χθες το βράδυ το ολοκληρωμένο σχέδιο εξόδου από την κρίση». Με αυτήν τη λιτή πρόταση, ο Αλέξης Τσίπρας, μετά την επίσκεψή του στο υπουργείο Παιδείας, αποκάλυψε την πορεία των διαπραγματεύσεων και την προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης για την επίτευξη της πολυπόθητης συμφωνίας.

Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, «η απόφαση για το αν επιθυμούν την έξοδο από την κρίση χωρίς διαίρεση, ανήκει πλέον στην πολιτική ηγεσία της Ευρώπης».

Αναφερόμενος στα της διαπραγμάτευσης,  «Ολη η Ελλάδα πια γνωρίζει τη διαφορά ανάμεσα σε μια κυβέρνηση που διαπραγματεύεται. Η διαπραγμάτευση είναι σκληρή, διαπραγματευόμαστε με σχεδιο, με στρατηγική. Οι Έλληνες πρέπει να είναι περήφανοι για την προσπάθεια που γίνεται και για το γεγονός ότι η Ελλάδα στέκεται σε αντίξοες συνθήκες και διεκδικεί τα δίκια της».

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός δεν δίστασε να παραδεχθεί ότι η Αθήνα έχει κάνει παραχωρήσεις όμως «έχουμε καταθέσει ένα ρεαλιστικό σχέδιο για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση, ένα ρεαλιστικό σχέδιο που θα σηματοδοτήσει και το τέλος των σεναρίων της διαίρεσης της Ευρώπης». «Εκπροσωπούμε τη μεγάλη πλειοψηφία του λαου που θέλει λύση και όχι απλά συμφωνία και που δεν θέλει η χώρα να κυλίσει στο χθες της υποτέλειας. Στόχος μας είναι να ξαναδώσουμε προοπτική» κατ'εληξε ο πρωθυπουργός.

Καμία ενημέρωση από τους δανειστές

Παρά τις καθησυχαστικές δηλώσεις του Πρωθυπουργου, κυβερνητικοί κύκλοι, τονίζουν ότι η Αθήνα δεν έχει λάβει ακόμα κάποιο προσχέδιο ή έγγραφο πρότασης από τους δανειστές μετά την πενταμερή συνάντηση στο Βερολίνο με τη συμμετοχή της καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ, του επικεφαλής της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, της διευθύντριας του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και του προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.

Το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει λάβει κάποιο προσχέδιο επιβεβαιώνουν και άλλοι κυβερνητικοί κύκλοι, οι οποίοι επισημαίνουν ακόμα ότι δεν έχει υπάρξει επικοινωνία μεταξύ του πρωθυπουργού ή κάποιου άλλου αξιωματούχου της κυβέρνησης με αντίστοιχους αξιωματούχους των θεσμών.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.