ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επίθεση αναρχικών στην οικία Λάτση στην Εκάλη

21:26 - 04 Ιουν 2015 | Οικονομία
Επίθεση αναρχικών στην οικία Λάτση στην Εκάλη
Αιφνιδιαστική επίθεση στο σπίτι της οικογένειας Λάτση στην Εκάλη πραγματοποίησε την Πέμπτη, η αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας με αφορμή το θάνατο εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δέκα μοτοσικλέτες, με καλυμμένο τον αριθμό κυκλοφορίας, και δύο αναβάτες έφτασαν έως το σπίτι της οικογένειας Λάτση χωρίς να γίνουν αντιληπτοί. Σε μία ταχύτατη ενέργεια και πριν προλάβει κάποιος να αντιδράσει, η πρώτη ομάδα των δικυκλιστών προκάλεσε φθορές στη σκοπιά που βρίσκεται έξω από τη βίλα.

Η δεύτερη ομάδα έγραψε συνθήματα στους τοίχους, πέταξε φέιγ βολάν και έσπευσε και αυτή να εξαφανιστεί.

Με κείμενο που ανήρτησε στην ιστοσελίδα athens.indymedia.org , η ομάδα χαρακτηρίζει την ενέργειά της ως «δυναμική παρέμβαση» και παραπέμπει σε ρήση ιταλού αναρχικού, του Σαντέ Κασέριο: «Όταν, υποχρεωμένοι από την ανάγκη και με αντάλλαγμα λίγο ψωμί, πουλάμε την κούραση και τον ιδρώτα μας, διασφαλίζοντας τη ζωή σας, τις χαρές σας, την ασφάλειά σας, καλά γνωρίζουμε ότι σας παρέχουμε τη φιλοξενία της ευζωίας και ως εκ τούτου δεν νιώθουμε ότι σας χρωστάμε κάτι».

Ταυτόχρονα κατηγορεί τα δύο κυβερνητικά κόμματα ότι κάνουν σκόπιμα τα «στραβά μάτια στις εγκληματικές πρακτικές των αφεντικών, συμβάλλοντας έτσι στην τέλεση πολλών παρόμοιων δολοφονιών».

Τελευταία τροποποίηση στις 21:56 - 04 Ιουν 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.