ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κρίσιμη συνάντηση ΟΛΠ με εκπροσώπους λιμενεργατών

17:00 - 06 Δεκ 2006 | Οικονομία
Κρίσιμη σύσκεψη με τους εκπροσώπους των λιμενεργατών πραγματοποιεί αυτή την ώρα ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΠ κ. Αναστασόπουλος στην οποία παρευρίσκεται και ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Μ. Κεφαλογιάννης σε μια ύστατη προσπάθεια που καταβάλει η κυβέρνηση προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στα λιμάνια και να αρθεί η «ασφυξία» στην αγορά.

Υπενθυμίζεται ότι η διοίκηση του ΟΛΠ έχει ήδη προτείνει άτυπα στους εργαζόμενους έως και τετράμηνη αναβολή των διαδικασιών ιδιωτικοποίησης του ΣΕΜΠΟ προκειμένου να εξομαλυνθεί η κατάσταση στο κεντρικό λιμάνι και να «ανασάνει» από την τεράστια οικονομική κρίση την οποία υφίσταται η αγορά και μάλιστα εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων.

Να σημειωθεί ότι χιλιάδες επιχειρήσεις έχουν βρεθεί κυριολεκτικά σε απόγνωση βλέποντας τις ελλείψεις εμπορευμάτων που καταγράφονται στα εμπορικά τους καταστήματά τους, ενώ την ίδια στιγμή οι ανατιμήσεις στην αγορά δίνουν και παίρνουν.

Για αρκετά προϊόντα τα οποία δεν εισάγονται από το εξωτερικό ή τουλάχιστον δεν μεταφέρονται διά θαλάσσης οι τιμές τους έχουν κυριολεκτικά εκτοξευθεί στα ύψη.

Βέβαια, πρόβλημα με την απεργία των λιμενεργατών δεν έχουν μόνο οι επιχειρήσεις και γενικότερα η αγορά αλλά και το ίδιο το ελληνικό δημόσιο. Γεγονός το οποίο καταδεικνύουν τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών μετά την «καθίζηση» που υπέστησαν τον Νοέμβριο οι εισπράξεις από τα τελωνεία της χώρας σημειώνοντας οριακή μεταβολή και δη κατά 0,6% σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

Παρά ταύτα, η κυβέρνηση διά στόματος Κυβερνητικού Εκπροσώπου δεν διαβλέπει προβλήματα στον εφοδιασμό της αγοράς από προϊόντα αφού σύμφωνα με τον κ. Ρουσόπουλο από τα λιμάνια διακινείται μόνο το 17% των προϊόντων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.