ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ραντεβού στις Βρυξέλλες για Τσίπρα-Μέρκελ-Ολάντ

21:14 - 06 Ιουν 2015 | Οικονομία
Ραντεβού στις Βρυξέλλες για Τσίπρα-Μέρκελ-Ολάντ
Περίπου μισή ώρα διήρκεσε η τηλεδιάσκεψη που είχαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ.

Στην τηλεδιάσκεψη, η οποία ξεκίνησε λίγο μετά τις 8 το βράδυ (ώρα Ελλάδας), συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και των θεσμών με τους τρεις ηγέτες -σύμφωνα με πληροφορίες του Μαξίμου-  μέσα σε μια "εποικοδομητική συζήτηση" να συμφωνούν πως θα μιλήσουν εκ νέου την Τετάρτη στη Σύνοδο Κορυφής.

Η συγκεκριμένη τηλεδιάσκεψη έρχεται αφενός μετά το χθεσινό μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα από το βήμα της Βουλής πως δεν πρόκειται να αποδεχθεί την σκληρή πρόταση των Θεσμών που του παρουσίασε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αλλά και τα σημερινά δημοσιεύματα από Reuters και Financial Times πως ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αρνήθηκε να συνομιλήσει τηλεφωνικά με τον Έλληνα Πρωθυπουργό.

Αν και το Μέγαρο Μαξίμου έκανε λόγο για "συνεχιζόμενη παραφιλολογία", σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα, η εκπρόσωπος της Κομισιόν Μίνα Αντρέεβα επιβεβαίωσε ότι υπήρξε αίτημα από την Αθήνα για τηλεφωνική συνομιλία του πρωθυπουργού με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ενώ με έμμεσο τρόπο απάντησε ότι οι δύο πλευρές δεν μίλησαν χωρίς να εξηγεί τους λόγους.

Ειδικότερα, ερωτηθείσα αν είναι αλήθεια ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ζήτησε να μιλήσει τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής επιτροπής κι αν ναι γιατί δεν μίλησαν, η κ. Αντρέεβα απάντησε: «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι υπήρξε αίτημα για τηλεφωνική συνομιλία. Ο πρόεδρος Γιούνκερ και ο πρωθυπουργός Τσίπρας θα παραμείνουν οπωσδήποτε σε επαφή τις επόμενες μέρες, όπως είχε ειπωθεί και το βράδυ της Τετάρτης».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.