ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πάγος σε Μόσχα & τρομοκρατία το μήνυμα από G7

09:56 - 08 Ιουν 2015 | Οικονομία
Πάγος σε Μόσχα & τρομοκρατία το μήνυμα από G7
Ολοκληρώνεται σήμερα η Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της Ομάδας των 7, με τη Ρωσία να μένει στο περιθώριο λόγω της εμπλοκής της στη σύγκρουση στην Ουκρανία και τους ηγέτες στο σύνολό τους να επιβεβαιώνουν την ενότητά τους ενάντια στην τρομοκρατία και τις διεθνείς εστίες κρίσης.

Το τελικό ανακοινωθέν της συνόδου στον Πύργο Έλμαου της Βαυαρίας αναμένεται να απηχεί την αποφασιστικότητα των ηγετών της Δύσης κατά της στάσης του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν στις συνομιλίες τους χθες για την Ουκρανία. Οι ηγέτες τάχθηκαν κυρίως υπέρ της διατήρησης των κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας.

«Πιστεύω ότι θα στείλουμε ένα μήνυμα ενότητας» όσον αφορά το θέμα αυτό, δήλωσε η Άγγελα Μέρκελ χθες βράδυ σε τηλεοπτική συνέντευξη, με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα και τη Γερμανίδα καγκελάριο να κρίνουν απο κοινού ότι οι κυρώσεις θα πρέπει να διατηρηθούν μέχρι η Ρωσία να «σεβαστεί την κυριαρχία της Ουκρανίας».

Η Ουκρανία και, σε μικρότερο βαθμό, το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και τους διεθνείς πιστωτές της, επισκίασαν την επίσημη ημερήσια διάταξη της G7 στην οποία μετέχουν οι ΗΠΑ, η Γερμανία, η Γαλλία, η Βρετανία, η Ιταλία, ο Καναδάς και η Ιαπωνία.

Η ελληνική κρίση μπορεί να εξεταστεί εκ νέου σήμερα από τους ηγέτες της G7 με την αναμενόμενη παρουσία της επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ. Ωστόσο «όλοι συμφωνούμε ότι έχουμε ακόμα πολύ δουλειά μπροστά μας» προειδοποίησε χθες η Μέρκελ.

Η σύνοδος κορυφής των επτά βιομηχανικών δυνάμεων του πλανήτη αναμένεται να αφιερώσει μεγάλο μέρος της τελευταίας ημέρας της σε συζητήσεις για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και την αναπτυξιακή βοήθεια με έξι αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.