ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παραιτήθηκε ο Γιώργος Ανωμερίτης

14:42 - 10 Ιουν 2015 | Οικονομία
Παραιτήθηκε ο Γιώργος Ανωμερίτης
Την παραίτησή του στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας, υπέβαλλε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού, Γιώργος Ανωμερίτης.

Ο λόγος, όπως εξηγεί σε σχετική επιστολή, είναι η πρόθεση της κυβέρνηση να ιδιωτικοποιήσει τον ΟΛΠ ενώ ο ίδιος παραμένει σταθερά αντίθετος με την πώληση, εκτιμώντας ότι η μόνη επωφελής λύση είναι η παραχώρηση.

Στην επιστολή του προς τον Θόδωρο Δρίτσα, ο κ. Ανωμερίτης εξαπολύει βολές για το θέμα της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ τονίζοντας ότι η κυβέρνηση, δια του ΤΑΙΠΕΔ «μετέβαλε τις προγραμματικές της θέσεις».

Και προσθέτει: «εάν η Κυβέρνηση εμμένει στην πώληση της πλειοψηφίας των μετοχών του ΟΛΠ σε ιδιώτες, αμέσως μετά τη Γενική Συνέλευση θα παρακαλούσα να ενημερώσετε το μέτοχο της πλειοψηφίας, ότι δεν προτίθεμαι να παραμείνω στις θέσεις που σήμερα κατέχω».

Ο κ. Ανωμερίτης θα έχει συνάντηση συνεργασίας την Πέμπτη 11 Ιουνίου και με τον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ κ. Στέργιο Πιτσιόρλα, για τα θέματα διαδοχής της παρούσας διοίκησης, καθώς και για τα θέματα ημερησίας διάταξης της Γενικής Συνέλευσης.

Τα συναρμόδια υπουργεία έχουν ήδη προετοιμάσει τις προτάσεις τους για τον ΟΛΠ, τον ΟΛΘ αλλά και για τους δέκα περιφερειακούς λιμένες, ενώ, σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Ναυτιλίας, για το θέμα αναμένεται να συνεδριάσει αύριο, Πέμπτη 11 Ιουνίου, επιτροπή στην οποία θα συμμετέχουν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας και ο γραμματέας της κυβέρνησης, Σπύρος Σαγιάς.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει την επίσπευση των διαδικασιών έως το τέλος Ιουνίου.

Για το θέμα των αλλαγών στις διοικήσεις του ΟΛΠ και του ΟΛΘ και των υπολοίπων λιμανιών αναμένεται να υπάρξει ανάλογη συνεδρίαση και από το ΤΑΙΠΕΔ, που είναι ο βασικός μέτοχος.

Αυτήν τη στιγμή το ΤΑΙΠΕΔ κατέχει το 74% του ΟΛΠ και του ΟΛΘ (εισηγμένες εταιρείες στο χρηματιστήριο Αθηνών) και το 100% των υπολοίπων λιμανιών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.