ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Και η Μέρκελ σχεδιάζει Grexit,υποστηρίζει η Bild

11:18 - 12 Ιουν 2015 | Οικονομία
Και η Μέρκελ σχεδιάζει Grexit,υποστηρίζει η Bild
Πως "η χρεοκοπία της Ελλάδας πιθανότατα δεν μπορεί πια να αποφευχθεί" είναι, σύμφωνα με τη Bild, το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε τελικά η γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, μετά τη συνάντηση της με τον Φρανσουά Ολάντ και τον Αλέξη Τσίπρα με το σχετικό ρεπορτάζ να σχολιάζει: "Τέρμα, τελειώσαμε, GREXIT...!".

Η Bild αναφέρει πως στην συνάντηση με τους ηγέτες Γαλλίας και Γερμανίας, ο Α. Τσίπρας έμεινε ανυποχώρητος έναντι των απαιτήσεων των δανειστών (π.χ. στο θέμα του ΦΠΑ), με αποτέλεμα η γερμανίδα καγκελάριος να μην αποκλείει πλέον μια ελληνική χρεοκοπία.

Λόγω μεγάλων διαφορών, το ΔΝΤ αποχώρησε χτες πρόωρα από τις συνομιλίες του με τους εκπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης στις Βρυξέλλες. Παράλληλα, αυξάνουν όμως και οι πιέσεις από τους βουλευτές του κόμματος της καγκελαρίου, οι οποίοι αρνούνται την εκταμίευση περισσότερων χρημάτων για την Ελλάδα.

Αυτή τη στιγμή στο Βερολίνο υπάρχει εντατικός συνδυασμός για την πιο ακραία κατάληξη. Ειδικότερα, υπάρχουν συζητήσεις για το τι θα πρέπει να γίνει σε μία χρεοκοπία της Αθήνας. Υπό συζήτηση βρίσκονται η επιβολή ελέγχων στις κινήσεις κεφαλαίων και ένα κούρεμα του χρέους της χώρας.

"Ακόμα και η καγκελάριος γνωρίζει πια, ότι ο χρόνος δεν επαρκεί.

Η Αθήνα έχει ακόμα ένα μικρό περιθώριο: την επόμενη Πέμπτη θα συγκληθεί Eurogroup. Πάντως, όπως λέγεται σε κύκλους της γερμανικής κυβέρνησης: «Κανείς δε θα μπορέσει να μας κατηγορήσει ότι δεν κάναμε τα πάντα...»", καταλήγει το δημοσίευμα, που μεταφέρει δηλώσεις υψηλόβαθμου Γερμανού διπλωμάτη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.