ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νοβότνι (ΕΚΤ): Έχουμε υπολογίσει το κόστος του Grexit

18:49 - 15 Ιουν 2015 | Οικονομία
Νοβότνι (ΕΚΤ): Έχουμε υπολογίσει το κόστος του Grexit
Έχουν γίνει υπολογισμοί για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, όπως παραδέχθηκε τη Δευτέρα ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Αυστρίας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Έβαλντ Νοβότνι.

Σε σχετικό δημοσίευμά του το πρακτορείο Reuters, τονίζει πως πρόκειται για μια σπάνια παραδοχή από έναν κεντρικό τραπεζίτη, την ώρα μάλιστα που η Αθήνα αγωνίζεται να καταλήξει σε μία συμφωνία με τους πιστωτές της και σχολιάζει πως οι δηλώσεις Νοβότνι υπογραμμίζουν την αίσθηση του επείγοντος στην Ευρώπη.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους από τη Βιέννη ο κ. Νοβότνι είπε χαρακτηριστικά πως κάθε αρμόδιος θεσμός και επίσης οι κεντρικές τράπεζες πρέπει να κάνουν κάποιου είδους υπολογισμούς για τις επιπτώσεις αλλά, όπως τόνισε, «αυτή τη στιγμή πρέπει να καταβάλλουμε προσπάθειες για να αποφευχθεί μια τέτοια κατάσταση και να μην συζητάμε για αυτήν υπερβολικά».

Ερωτηθείς σχετικά με το ποιο θα είναι το κόστος ενός Grexit για την Αυστρία απάντησε ότι «έχουμε τους αριθμούς, αλλά νομίζω ότι δεν είναι αυτό στο οποίο θέλουμε να επικεντρωθούμε».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Νοβότνι είπε ακόμη ότι είναι πολύ νωρίς για να συζητηθεί η μείωση της έκτακτης αναχρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών και εξέφρασε ανησυχία για την μέχρι στιγμής αποτυχία των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.