ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ζυμώσεις στη ΝΔ για τη διαμόρφωση στρατηγικής

21:44 - 16 Ιουν 2015 | Οικονομία
Ζυμώσεις στη ΝΔ για τη διαμόρφωση στρατηγικής
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, με τους δύο τους να συμφωνούν στην αναγκαιότητα πως η Νέα Δημοκρατία πρέπει να αναδειχθεί σε εγγυήτρια τς ευρωπαϊκής πορείας της Ελλάδας.

Το τετ-α-τετ των δύο ανδρών έγινε σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή, λίγες ώρες μετά την συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και στην πλέον εύθραυστη φάση της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές.

Νωρίτερα στη συζήτηση στο άτυπο πολιτικό συμβούλιο του κόμματος, στον προβληματισμό σχετικά με το πως πρέπει να κινηθεί η Νέα Δημοκρατία απέναντι στις κρίσιμες περιστάσεις, αποτέλεσε κοινή αποδοχή η ανάγκη για προσήλωση της χώρας στο ευρώ και την ευρωπαϊκή πορεία. 

Επιπλέον, εκφράστηκε η άποψη πως ο τέως πρωθυπουργός πρέπει να αποκτήσει γέφυρες με το Μέγαρο Μαξίμου, ενώ συζητήθηκε και το ενδεχόμενο σύγκλισης πολιτικού συμβουλίου αρχηγών λόγω κυρίως της Χρυσής Αυγής και του ΚΚΕ.

Τοποθετούμενη στο πολιτικό συμβούλιο, η Όλγα Κεφαλογιάννη σημείωσε: "Πρέπει να εκφράσουμε την αγωνία του κόσμου και την ανάγκη να μείνουμε στην ευρώπη. Η Αξιωματική Αντιπολίτευση εκφράζεται από τον αρχηγό της. Δεν έχουμε χρόνο για πολλές λεπτομέρειες και να εξηγήσουμε στον κόσμο πολλά θέματα. Πρέπει να κινηθούμε σε επίπεδο συμβολισμών".

"Με τον Νικήτα Κακλαμάνη συμφωνούμε πως ο Αντώνης Σαμαράς πρέπει να επισκεφθεί των Πρόεδρο της Δημοκρατίας να του εκφράσει την αγωνία του, να μιλήσει για τα φιλοευρωπαϊκά αισθήματα της Νέας Δημοκρατίας και να του επισημάνει την έλλειψη ενημέρωσης από πλευράς κυβέρνησης. Πρέπει να συγκεκριμενοποιήσουμε τη σημασία μιας εθνικής συνεννοήσης. Η πόλωση ευνοεί το ΣΥΡΙΖΑ, που μας οδηγεί σε σύγκρουση. Οφείλουμε να κρατήσουμε υπεύθυνη και ψύχραιμη στάση", κατέληξε η κα. Κεφαλογιάννη.

Γ. Αλεξάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 21:51 - 16 Ιουν 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.