ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βέτο Τσακαλώτου για συντάξεις- Δεν υπάρχουν λεφτά για το ΔΝΤ

18:31 - 17 Ιουν 2015 | Οικονομία
Βέτο Τσακαλώτου για συντάξεις- Δεν υπάρχουν λεφτά για το ΔΝΤ
«Δεν πρόκειται να αποδεχθούμε νέες μειώσεις στις συντάξεις» επανέλαβε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, τονίζοντας πως η Ελλάδα μπορεί να αποδεχθεί μόνο μία οικονομικά βιώσιμη συμφωνία- «Δεν θα υπογράψουμε μία συμφωνία, η οποία γνωρίζουμε ότι θα αποτύχει».

O αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας μιλώντας στο Reuters, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters κατέστησε επίσης σαφές ότι η Ελλάδα προς το παρόν δεν διαθέτει τα απαιτούμενα χρήματα, ώστε να αποπληρώσει τη δόση των 1,53 δισ. ευρώ προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).

Σχετικά με το περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων, κ. Τσακαλώτος υποστήριξε ότι έχει σημειωθεί μία οριακή σύγκλιση στους δημοσιονομικούς στόχους, αλλά υπάρχουν αρκετά θέματα τα οποία παραμένουν «ανοιχτά».

Όσον αφορά στο ζήτημα του ελληνικού χρέους, ανέφερε πως υπάρχουν αρκετές τεχνικές λύσεις, ώστε να καταστεί βιώσιμο, με μία εξ αυτών τη μεταφορά των ελληνικών ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM).

Τέλος, ερωτηθείς εάν θα υπάρξει συμφωνία, ο κ. Τσακαλώτος εξήγησε ότι η απάντηση εξαρτάται κυρίως από τους Ευρωπαίους εταίρους, οι οποίοι πρέπει να αποδείξουν ότι έχουν μάθει από τα λάθη του παρελθόντος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.