ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σόιμπλε: «Περιμένουμε αξιόπιστες προτάσεις από τους Έλληνες»

16:10 - 19 Ιουν 2015 | Οικονομία
Σόιμπλε: «Περιμένουμε αξιόπιστες προτάσεις από τους Έλληνες»
Μήνυμα ότι η Γερμανία περιμένει αξιόπιστες προτάσεις από την Ελλάδα, «διότι κάθε μέρα μετράει» έστειλε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μετά το Ecofin.

Ο κ. Σόιμπλε εμφανίστηκε σκεπτικός για το αν μπορεί να υπάρξει μεγαλύτερη προετοιμασία για το Eurogroup της Δευτέρας «από όση έχει ήδη γίνει». «Το τι πρόκειται να συμβεί τη Δευτέρα, θα το δούμε τη Δευτέρα. Δεν είμαι βέβαιος πως θα ανακοινώσω κάποια σπουδαία είδηση» συμπλήρωσε.

Η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο της Ελλάδας, συμπλήρωσε και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για τηλεδιάσκεψη την Κυριακή αν υπάρξουν νέες εξελίξεις.

Αναφερόμενος στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών σημείωσε ότι «ο κ. Βαρουφάκης κι εγώ έχουμε διαφορετικές ιδέες και προσεγγίσεις».  Σχολιάζοντας, μάλιστα, τα όσα υποστήριξε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών σχετικά με την πρόταση που παρουσίασε στο Eurogroup της Πέμπτης ο κ. Σόιμπλε είπε: «Ο κ. Βαρουφάκης είπε πως χθες παρουσίασε μια ολοκληρωμένη (σε βάθος) πρόταση. Φαίνεται πως μάλλον όλοι οι υπόλοιποι δεν τον καταλάβαμε...» 

Παρέπεμψε ακόμα στην αξιολόγηση των θεσμών λέγοντας ότι «τo Eurogroup δεν μπορεί να δράσει χωρίς να γνωρίζει την αξιολόγηση των Θεσμών».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.