ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παρέμβαση από Businesseurope: Εφικτή μια συμφωνία με την Ελλάδα

20:00 - 19 Ιουν 2015 | Οικονομία
Παρέμβαση από Businesseurope: Εφικτή μια συμφωνία με την Ελλάδα
Με επιστολή της BUSINESSEUROPE προς τον Πρόεδρο της ΕΕ κ. Donald Tusk ενόψει της Έκτακτης Συνόδου Κορυφής της 22ας Ιουνίου, η ευρωπαϊκή επιχειρηματική κοινότητα τοποθετείται υπέρ της επίτευξης μιας βιώσιμης συμφωνίας με την Ελλάδα.

Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά η Πρόεδρος της BUSINESSEUROPE κ. Emma Marcegaglia, η ευρωπαϊκή επιχειρηματική οικογένεια στη σημερινή συγκυρία στέκεται δίπλα στην ελληνική επιχειρηματικότητα και στους πολίτες της Ελλάδας. «Ανησυχούμε βαθύτατα για τις αρνητικές επιπτώσεις στην Ελλάδα και στην Ευρώπη μιας πιθανής αποτυχίας στις διαπραγματεύσεις και γι΄ αυτό το λόγο επιμένουμε ότι μια συμφωνία μεταξύ των δυο μερών είναι εφικτή και μπορεί να βρεθεί προς αμοιβαίο όφελος.» 

Η Πρόεδρος της BUSINESSEUROPE κάνει ειδική αναφορά στην πρόσφατη επιστολή που απέστειλαν ο ΣΕΒ και ελληνικοί εργοδοτικοί φορείς στον Έλληνα Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα. Απευθύνει έκκληση στην ελληνική κυβέρνηση να επιδείξει ρεαλισμό και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή να συνεχίσει να παίζει το θετικό της ρόλο.

Όπως επισημαίνει η κ. Marcegaglia, η εφαρμογή των δίκαιων μεταρρυθμίσεων που προτείνονται για τη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης και για τη βιώσιμη αντιμετώπιση του ασφαλιστικού και της φοροδιαφυγής μπορούν να ξεκλειδώσουν τη συμφωνία και να ανοίξουν το δρόμο για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Τέλος, στην επιστολή της η BUSINESSEUROPE, μετά από σχετική παρέμβαση του ΣΕΒ, επανέρχεται στο ζήτημα της βιώσιμης αντιμετώπισης του ελληνικού χρέους, τονίζοντας την ανάγκη να αντιμετωπισθεί σε μακροπρόθεσμη βάση. Αναγκαία προϋπόθεση γι΄ αυτό, όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά, είναι η εφαρμογή των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων και η επίτευξη ενός επαρκούς πρωτογενούς πλεονάσματος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.