ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ευρώπη και ΗΠΑ στέλνουν τελεσίγραφο για λύση

11:28 - 21 Ιουν 2015 | Οικονομία
Ευρώπη και ΗΠΑ στέλνουν τελεσίγραφο για λύση
"Στα σχοινιά" φαίνεται πως έχουν στριμώξει τη χώρα μας Αμερική και Ευρώπη εν όψει της έκτακτης Συνόδου Κορυφής.

Από την Κομισιόν, από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αλλά και την Ουάσινγκτον το σήμα που εκπέμπεται είναι το ίδιο: Η Ελλάδα πρέπει να πάρει μέτρα, η Ελλάδα πρέπει να αποφασίσει. Θέλοντας, μάλιστα, να κάνουν ακόμα πιο δραματικούς τους τόνους αναφέρονται στις συνέπειες που θα έχει ένα ενδεχόμενο Grexit πρωτίστως για τους Έλληνες και δευτερευόντως για τις υπόλοιπες οικονομίες.

Χαρακτηριστική του κλίματος αυτού η τελευταία παρέμβαση του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου, ο οποίος έκανε λόγο για καταστροφικές συνέπειες για τους Έλληνες σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ.

«Στην Ελλάδα οι συνέπειες από μια αποτυχία θα ήταν τρομακτικές, απίστευτη μείωση στην οικονομική δραστηριότητα. Αυτοί θα νοιώσουν πρώτοι το βάρος από μια τέτοια αποτυχία» ανέφερε ο κ. Λιού μιλώντας στην εκπομπή "CNN's Fareed Zakaria GPS".

«Το βάρος είναι στην Ελλάδα. Η καλύτερη λύση για τη χώρα θα είναι να πάρει ορισμένες σκληρές αποφάσεις» έστειλε το μήνυμα στην Αθήνα ο αμερικανός ΥΠΟΙΚ.

Πιο σκληρός ο Γερμανός πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς ο οποίος παρά την πρόθεσή του να κάνει τα πάντα για να μην φτάσουμε σε έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη - σε δηλώσεις του στην κυριακάτικη έκδοση της Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung - προσθέτει ότι «δεν γίνεται να βγει κανείς από την Ευρωζώνη, να μην πληρώσει τα χρέη του, αλλά να περιμένει ότι θα εξακολουθήσουν να ρέουν γενναιόδωρα τα χρήματα από τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.