ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φόρος εισοδήματος: Τέλος Ιουλίου η πρώτη δόση

12:15 - 24 Ιουν 2015 | Οικονομία
Φόρος εισοδήματος: Τέλος Ιουλίου η πρώτη δόση
Την ώρα που η παράταση στην υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων θεωρείται δεδομένη, χωρίς αλλαγές παραμένει το χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής του φόρου.

Με διάταξη που κατατέθηκε στη Βουλή προβλέπεται ότι οι δόσεις του φόρου εισοδήματος θα είναι τρεις διμηνιαίες, με την πρώτη έως το τέλος Ιουλίου (αντί για το τέλος του επόμενου μήνα από την κατάθεση της δήλωσης που προέβλεπε η υφιστάμενη νομοθεσία), τη δεύτερη έως το τέλος Σεπτεμβρίου και την τρίτη έως το τέλος Νοεμβρίου.
Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι οι φορολογούμενοι που θα κάνουν χρήση της παράτασης στην προθεσμία υποβολής των δηλώσεων και θα επιλέξουν να υποβάλλουν τη δήλωση εντός του Ιουλίου θα έχουν μόνο μερικές ημέρες μπροστά τους για να πληρώσουν την πρώτη δόση.
Με άλλη διάταξη που κατατέθηκε στη Βουλή παρατείνεται έως τις 27 Ιουλίου η προθεσμία για την υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων ακινήτων Ε9 για την περιουσιακή κατάσταση των φορολογούμενων όπως αυτή διαμορφώθηκε την 1η Ιανουαρίου 2015. Επίσης, με άλλη διάταξη δίνεται η δυνατότητα στην αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΟΙΚ να απαντά σε ενδικοφανείς προσφυγές των φορολογούμενων εντός τεσσάρων μηνών αντί για τριών που προβλέπει η υφιστάμενη νομοθεσία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.