ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξεκινούν οι εργασίες στο γεφύρι της Πλάκας

10:55 - 25 Ιουν 2015 | Οικονομία
Ξεκινούν οι εργασίες στο γεφύρι της Πλάκας
Με στόχο να ολοκληρωθούν πριν το τέλος του 2016 ξεκινούν οι εργασίες αναστήλωσης του γεφυριού της Πλάκας, του γνωστού και ως "Παρθενώνα" της Ηπείρου, όπως αποφασίστηκε και σχεδιάστηκε σε σύσκεψη εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του αν. υπουργού Πολιτισμού, Νίκου Ξυδάκη, με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέξανδρου Καχριμάνη, του Πρύτανη του ΕΜΠ Ιωάννη Γκόλια και του δημάρχου Βορείων Τζουμέρκων, Ιωάννη Σεντελέ.

Συμφωνήθηκε κοινό χρονοδιάγραμμα ενεργειών ώστε να ξεκινήσουν πάραυτα οι πρώτες εργασίες στην περιοχή της Πλάκας.

Πιο συγκεκριμένα, συνάπτεται προγραμματική συμφωνία μεταξύ του υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Ηπείρου, του ΕΜΠ και του δήμου Βορείων Τζουμέρκων. Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η περιφέρεια Ηπείρου.

Συστήνεται, επίσης, επιστημονική επιτροπή παρακολούθησης των εργασιών, καθώς και μη κερδοσκοπική εταιρεία με σκοπό την υποδοχή δωρεών και χορηγιών. Ο πρύτανης του ΕΜΠ ενημέρωσε τον υπουργό για την παρουσίαση μελετών από Καθηγητές και φοιτητές του ΕΜΠ για το γεφύρι της Πλάκας, η οποία θα λάβει χώρα στην Αθήνα τις πρώτες μέρες του Ιουλίου.

«Το υπουργείο Πολιτισμού εγγυάται από την πλευρά του κράτους την υλοποίηση και ολοκλήρωση του έργου. Οι εμπλεκόμενοι φορείς βρίσκονται σε διαρκή συνεργασία ενώ δωρητές, όπως η οικογένεια Λούλη, έχουν ήδη δηλώσει την πρόθεσή τους να προβούν σε δωρεές ώστε να προχωρήσει η αναστήλωση του ιστορικού γεφυριού. Η σημερινή σύσκεψη επιβεβαίωσε τη σύμπνοια όλων των εμπλεκομένων φορέων» δήλωσε ο αν. υπουργός Πολιτισμού, μετά το πέρας της σύσκεψης.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:13 - 25 Ιουν 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.