ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Guardian: Ελάχιστες πλέον οι διαφορες Ελλάδας - δανειστών

16:59 - 26 Ιουν 2015 | Οικονομία
Οι διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους δανειστές της βρίσκονται πιο κοντά σε μια συμφωνία, αναφέρει ανταπόκριση της εφημερίδας Guardian στις Βρυξέλλες.

Η εφημερίδα επικαλείται πηγές της ευρωζώνης, οι οποίες αναφέρουν ότι απομένει ακόμα να οριστικοποιηθούν οι όροι αλλά οι διαφορές είναι πλέον ελάχιστες.

Όπως επισημαίνει η ανταπόκριση, το θέμα των συντάξεων έχει επιλυθεί όπως και πολλά θέματα που σχετίζονται με τον ΦΠΑ και η διαφορά στο ποσό του ΦΠΑ έχει περιοριστεί στα 107 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι πιστωτές εξακολουθούν να ζητούν περικοπές ύψους 400 εκατ. ευρώ στις αμυντικές δαπάνες, ενώ η Ελλάδα προτείνει το περικοπές 200 εκατ. ευρώ. Οι διευθετήσεις για την ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων επίσης φέρεται να έχουν καταρχήν συμφωνηθεί.

Μία πηγή από την ευρωπαϊκή πλευρά των διαπραγματεύσεων αναφέρει στην Guardian οτι είναι «γελοίο να μπλοκάρει η συμφωνία για τόσα λίγα». Άλλη πηγή της ευρωζώνης είπε ότι ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να το περάσει αυτό από το ελληνικό κοινοβούλιο την Κυριακή για να διασφαλίσει την 5μηνη παράταση πριν την Τρίτη 30 Ιουνίου.

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.