ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Krugman: Οι λόγοι που θα ψήφιζα όχι στο δημοψήφισμα

08:53 - 29 Ιουν 2015 | Οικονομία
Krugman: Οι λόγοι που θα ψήφιζα όχι στο δημοψήφισμα
Με σύντομο άρθρο του στους NYT ο επιφανέστερος εκ των opinion maker των ΗΠΑ νομπελίστας P. Krugman τάσσεται υπέρ του όχι στο δημοψήφισμα. Παραδέχεται, πάντως, ότι η επιβολή περιορισμού στις ροές κεφαλαίων και το bank run φέρνει το grexit πιο κοντά.

Ωστόσο, όπως αναφέρει όσο και αν η προοπτική της εξόδου του ευρώ τρομάζει όλους η τρόικα ουσιαστικά απαιτεί της συνέχιση της πολιτικής των τελευταίων πέντε χρόνων να συνεχιστεί επ ' αόριστον. Άρα μια υποτίμηση νομίσματος δεν θα μπορούσε να δημιουργήσει τόσο πολύ περισσότερο χάος από ό,τι ήδη υπάρχει, ενώ παράλληλα θα ανοίξει το δρόμο για την ενδεχόμενη ανάκαμψη, όπως ακριβώς έχει συμβεί σε πολλές άλλες εποχές και τόπους. Η Ελλάδα δεν είναι κάτι διαφορετικό σημειώνει.

Ο P. Krugman επιμένει στο όχι καθώς θεωρεί ότι η δημοκρατία απειλείται. Όπως αναφέρει οι θεσμοί έκαναν στον Τσίπρα μια προσφορά που δε θα μπορούσε να δεχτεί, και προφανώς εν γνώσει τους. Έτσι, το τελεσίγραφο ήταν, στην πραγματικότητα, μια κίνηση για να πέσει η ελληνική κυβέρνηση. Αυτό για όσους πιστεύουν στην ευρωπαϊκή ιδεώδη είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό αναφέρει.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:04 - 29 Ιουν 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.