ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δεν πληρώνονται οι συντάξεις του ΤΑΠ-ΟΤΕ – «Τώρα το υπόλοιπο ρευστό»

11:25 - 30 Ιουν 2015 | Οικονομία
Δεν πληρώνονται οι συντάξεις του ΤΑΠ-ΟΤΕ – «Τώρα το υπόλοιπο ρευστό»
Ασφυκτική είναι πλέον η έλλειψη ρευστότητας στα ταμεία του Δημοσίου προκειμένου να καλυφθούν οι τρέχουσες ανάγκες σε μισθούς και συντάξεις.

Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες το ΙΚΑ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει τους ενημέρωσε ότι λόγω των εξελίξεων δεν θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου η πληρωμή των συντάξεων του ΤΑΠ-ΟΤΕ για το μήνα Ιούλιο. Παρά το γεγονός ότι χθες βράδυ στη Βουλή ο αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης δήλωνε ότι οι συντάξεις θα καταβληθούν σήμερα κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί ακόμη.

Την ίδια στιγμή ο υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης ζήτησε τη μεταφορά στην Τράπεζα της Ελλάδος των υπολοίπων των ρευστών διαθεσίμων των ασφαλιστικών ταμείων προκειμένου να καλύψει επείγουσες ανάγκες που θα παρουσιαστούν τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, η ανακοίνωση αφορά 57.091 συνταξιούχους, με την αντίστοιχη δαπάνη να ανέρχεται σε 69,9 εκατ. ευρώ.

Δεν θα πληρωθούν στις 30/6 οι συντάξεις ΤΑΠ-ΟΤΕ

Με ανακοίνωσή του το ΙΚΑ ενημέρωσε ότι λόγω των εξελίξεων δεν θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου η πληρωμή των συντάξεων του τ. ΤΑΠ-ΟΤΕ για το μήνα Ιούλιο.

Από την πλευρά του πάντως, ο υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης, διαβεβαίωσε μιλώντας στη Βουλή, ότι οι συντάξεις τόσο του ΤΑΠ-ΟΤΕ όσο και της ΔΕΗ θα καταβληθούν τις επόμενες ώρες.

Όπως τόνισε, τα προβλήματα προέκυψαν σε σχέση με το διατραπεζικό σύστημα «ΔΙΑΣ» και ξεκαθάρισε ότι δεν υπήρχε πρόβλημα καταβολής χρημάτων από το ΙΚΑ. Το πρόβλημα με το διατραπεζικό σύστημα έχει λυθεί, σύμφωνα με τον κ. Στρατούλη ενώ όπως επεσήμανε, γίνονται προσπάθειες να ξεπεραστούν τα προβλήματα του διατραπεζικού συστήματος και για την περίπτωση των συνταξιούχων της ΔΕΗ.

Π. Σκουρλέτης: Μέχρι αύριο τα υπόλοιπα διαθέσιμα

Tη μεταφορά στην Τράπεζα της Ελλάδος των υπολοίπων των ρευστών διαθεσίμων των ασφαλιστικών ταμείων ζήτησε η ηγεσία του υπουργείου Eργασίας προκειμένου να καλύψει επείγουσες ανάγκες που θα παρουσιαστούν τις επόμενες ημέρες.

Στο έγγραφό τους  οι αρμόδιοι υπουργοί  προειδοποίησαν τις διοικήσεις των ταμείων  ότι αν δεν σπεύσουν να μεταφέρουν τα διαθέσιμα τους από τις εμπορικές τράπεζες στο Κοινό Κεφάλαιο έως αύριο, θα έχουν κυρώσεις.

Να υπενθυμίσουμε ότι  δεν έχει εγκρίνει το αίτημα του υπουργείου για μεταφορά 150 εκατ. ευρώ το ταμείο των τραπεζοϋπαλλήλων (ΕΤΑΤ), ενώ περιθώρια να μεταφέρουν επιπλέον ποσά έχει το ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ, ο ΟΑΕΔ και ο ΟΓΑ.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:10 - 30 Ιουν 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.