ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ντάισελμπλουμ: Πιο σκληροί οι όροι για νέο πρόγραμμα

23:01 - 30 Ιουν 2015 | Οικονομία
Ντάισελμπλουμ: Πιο σκληροί οι όροι για νέο πρόγραμμα
Ο πρόεδρος του Eurogroup Jeroen Dijsselbloem δήλωσε ότι είναι πολύ αργά για να υπάρξει παράταση του ελληνικού προγράμματος το οποίο εκπνέει σήμερα.

Σύμφωνα με τον Dijsselbloem, οι θεσμοί θα εξετάσουν το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για ένα νέο πρόγραμμα στήριξης μόνο αφού διεξαχθεί το δημοψήφισμα. Επιπλέον, ανέφερε, σύμφωνα με το Reuters, ότι θα σταλεί νέα επιστολή της ελληνικής κυβέρνησης στο Eurogroup αύριο.

Ο πρόεδρος του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης διεμήνυσε ότι οι όροι που θα προβλέπει το ενδεχόμενο νέο πρόγραμμα μπορεί να είναι σκληρότεροι.
"Η πολιτική στάση της ελληνικής κυβέρνησης δεν μοιάζει να έχει αλλάξει", είπε ακόμη ο Dijsselbloem.
Εξάλλου, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο του Dijsselbloem, το Eurogroup θα πραγματοποιήσει νέα τηλεδιάσκεψη αύριο Τετάρτη στις 12:30 το πρωί για να συζητήσει σχετικά με τις νέες ελληνικές προτάσεις. "Άλλη μια τηλεδιάσκεψη (θα διεξαχθεί) την Τετάρτη το πρωί μετά την ανακοίνωση της νέας επιστολής της ελληνικής κυβέρνησης", έγραψε ο εκπρόσωπος στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Το ίδιο ανέφεραν νωρίτερα και κυβερνητικές πηγές λέγοντας ότι το Eurogroup ολοκληρώθηκε και θα συνεχιστεί αύριο το πρωί ώστε οι υπουργοί Οικονομικών να εξετάσουν τις προτάσεις της Ελληνικής κυβέρνησης.

Σε ανάρτηση του στο Twitter ο υπουργός Οικονομικών της Φινλανδίας Alexander Stubb σημειώνει ότι η επιστολή του Έλληνα πρωθυπουργού περιλαμβάνει τρία αιτήματα: παράταση του προγράμματος ή κούρεμα δεν είναι δυνατά, αναφέρει, προσθέτοντας ότι το αίτημα για ένα πρόγραμμα του ESM πάντα αντιμετωπίζεται μέσω των κανονικών διαδικασιών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.