ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δημοψήφισμα 2015 - Γκίζι: «Παραδεχτείτε τα λάθη σας στην Ελλάδα»

15:00 - 01 Ιουλ 2015 | Οικονομία
Δημοψήφισμα 2015 - Γκίζι: «Παραδεχτείτε τα λάθη σας στην Ελλάδα»
Επίθεση στην Γερμανίδα Καγκελάριο εξαπέλυσε από το βήμα της γερμανικής Βουλής ο πρόεδρος της ΚΟ του αριστερού κόμματος Die Linke, Γκρέγκορ Γκίζι.

Όπως είπε «έχει και εκείνος σκληρή κριτική να κάνει στην Ελλάδα, αλλά κάλεσε την Άγκελα Μέρκελ και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να παραδεχθούν επιτέλους τα λάθη τους».

Ο ίδιος στράφηκε και κατά των τριών θεσμών λέγοντας πως αν και δεν είναι εκλεγμένοι ζητούν την εφαρμογή πολιτικών και κάποια στιγμή θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
«Αν λέτε ότι οι Γερμανοί εργαζόμενοι δεν μπορούν να πληρώνουν τους Έλληνες αυτό είναι λάθος και θα πρέπει να ξέρετε ότι κι εμείς αν αποτύχει το ευρώ θα πληρώσουμε σε βάθος χρόνου 80 εκατ. ευρώ και πρέπει και αυτό να το πούμε στον λαό μας», είπε απευθυνόμενος στον Β. Σόιμπλε.

Ο κ. Γκίζι εκτίμησε ότι στόχος είναι να «πέσει» η αριστερή κυβέρνηση στην Αθήνα. Ο επικεφαλής του Die Linke είπε πως ήταν λανθασμένη η απόφαση της ελληνικής πλευράς για δημοψήφισμα και έχει κάνει και άλλα λάθη καθώς δεν πρότεινε φορολόγηση των πλουσίων. Ο ίδιος χαρακτήρισε ανεύθυνη τη στάση της γερμανικής κυβέρνησης να περιμένει πρώτα το δημοψήφισμα για να συζητήσει με την ελληνική πλευρά.

Τέλος, τόνισε πως εάν το ευρώ καταρρεύσει τότε και η Γερμανία θα πληρώσει το τίμημα και έθεσε το δίλημμα στην Άνγκελα Μέρκελ, λέγοντάς της πως θα πρέπει να διαλέξει εάν θα είναι ο σωτήρας ή ο καταστροφέας της Ευρώπης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.