ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Bloomberg: Κανόνας επιβίωσης στην Ευρωζώνη, μην δυσαρεστείς τη Μέρκελ

17:10 - 02 Ιουλ 2015 | Οικονομία
Bloomberg: Κανόνας επιβίωσης στην Ευρωζώνη, μην δυσαρεστείς τη Μέρκελ
"Ο Αλέξης Τσίπρας έμαθε τον πρώτο και κυριότερο κανόνα της Ευρωζώνης, να μην τα βάζει με την Άνγκελα Μέρκελ" αναφέρει σε άρθρο του το Bloomberg, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά πως "ο κανόνας πολιτικής επιβίωσης στην Ευρωζώνη είναι ένας: Δεν δυσαρεστείς την Μέρκελ".  

Ο Έλληνας πρωθυπουργός έκανε το λάθος να τα «βάλει» με την Άγκελα Μέρκελ, γράφει το πρακτορείο, το οποίο παραπέμπει στο παράδειγμα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι και του Γιώργου Παπανδρέου, τονίζοντας πως "αν ο Αλέξης Τσίπρας δεν αλλάξει στάση, θα είναι ο επόμενος".

Όταν αρνήθηκε ο Μπερλουσκόνι να παίξει το παιχνίδι των Γερμανών, αμέσως η Μέρκελ ζήτησε την παραίτησή του (Νοέμβριος του 2011), με αφορμή τα προβλήματα της ιταλικής οικονομίας, υπενθυμίζει το Bloomberg. Ο Παπανδρέου, συνέχισε, πήρε ακριβώς το ίδιο μάθημα, όταν επιχείρησε να διεξαγάγει δημοψήφισμα για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ. O Tσίπρας θα είναι ο επόμενος, καταλήγει το δημοσίευμα.

Στο άρθρο μεταφέρεται επίσης και η άποψη του Ινστιτούτο Peterson, σύμφωνα με την οποία, "παρακολουθούμε το τέλος της πολιτικής καριέρας του Αλέξη Τσίπρα. Ο Έλληνας πρωθυπουργός μπορεί να συνεχίσει την καριέρα του στα t-shirt των μαθητών, αντικαθιστώντας τον Τσε Γκεβάρα".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.