ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δημοψήφισμα 2015-Τσίπρας: « “ΟΧΙ” στα τελεσίγραφα – “ΟΧΙ” στον διχασμό»

16:10 - 03 Ιουλ 2015 | Οικονομία
Δημοψήφισμα 2015-Τσίπρας: « “ΟΧΙ” στα τελεσίγραφα – “ΟΧΙ” στον διχασμό»
«Να μπει τέλος στο διχασμό που κυριαρχεί στους Έλληνες πολίτες με αφορμή το κρίσιμο δημοψήφισμα της Κυριακής» διεμήνυσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Σε μία προσπάθεια να κατευνάσει τα πνεύματα εν' όψει του κρίσιμου δημοψηφίσματος, ο κ. Τσίπρας φρόντισε να προβάλει τα φιλοευρωπαϊκά ιδεώδη λέγοντας ότι το «ΟΧΙ» δε θα σημάνει και τη ρήξη με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Η έκθεση του ΔΝΤ δικαιώνει την επιλογή μας να μην αποδεχτούμε τη συμφωνία. Όπως αναφέρεται σε αυτή, ο μόνος τρόπος να καταστεί βιώσιμο το χρέος είναι να κουρευτεί κατά 30% και να υπάρξει 20ετή περίοδο χάριτος για το ελληνικό χρέος . Αυτή η έκθεση δεν παρουσιάστηκε ποτέ από τους Θεσμούς. Δεν μας την έφεραν ποτέ στο τραπέζι. Το διακύβευμα της Κυριακής είναι αν θα αποδεχτούμε μία πολιτική που το αδιέξοδό της ομολογούν και οι ίδιοι οι εμπνευστές της. Ελληνίδες, Έλληνες αν κόψουμε από το υστέρημα των συντάξεων δεν θα οδηγηθούμε πουθενά. Αυτό που κρίνεται την Κυριακή είναι αν υπό το κράτος εκβιασμών θα αποδεχτούμε μια μη βιώσιμη λύση. Το όχι σε μια βιώσιμη συμφωνία δεν σημαίνει ρήξη με την Ευρώπη, σημαίνει ισχυρή διαπραγμάτευση. Πρέπει με υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα να σταματήσουμε τις πολιτικές των τελευταίων πέντε χρόνων που δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα. Ό, τι και αν επιλέξουμε, τη Δευτέρα δεν θα μας χωρίζει τίποτα . Λέμε «ΟΧΙ» στα τελεσίγραφα. Αλλά σας καλώ να πείτε «ΟΧΙ» και στο διχασμό, όχι σε όσους επιχειρούν να σπείρουν τον πανικό. Την Κυριακή αποφασίζουμε με αποφασιστικότητα και υπευθυνότητα. Αποφασίζουμε για μία όρθια και υπερήφανη Ελλάδα.»

Τελευταία τροποποίηση στις 17:11 - 03 Ιουλ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.