ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δημοψήφισμα 2015 – Σόιμπλε: «Χρειάζεστε χρόνο-Δύσκολη η διαπραγμάτευση»

17:45 - 03 Ιουλ 2015 | Οικονομία
Δημοψήφισμα 2015 – Σόιμπλε: «Χρειάζεστε χρόνο-Δύσκολη η διαπραγμάτευση»
Δύσκολες χαρακτήρισε τις διαπραγματεύσεις της ελληνικής πλευράς με τους εταίρους ,ακόμα και αν επικρατήσει το «ναι» στο προσεχές δημοψήφισμα, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο Σόιμπλε σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Bild δήλωσε ότι αναμένει πως «οι συνομιλίες με την Ελλάδα για να επιτευχθεί μια συμφωνία θα είναι "πολύ δύσκολες" και "θα πάρουν κάποιο χρόνο", ανεξαρτήτως του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος της Κυριακής».

«Η Ελλάδα χρειάζεται μεταρρυθμίσεις. Αλλά το ξέρω ήδη από τώρα: Αυτές θα είναι πολύ δύσκολες διαπραγματεύσεις», είπε ο Σόιμπλε στην Bild.

Για τον Σόιμπλε, η κατάσταση έχει «επιδεινωθεί σημαντικά» τις τελευταίες εβδομάδες.

Το πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας έληξε, υπενθύμισε ο Σόιμπλε, και οι νέες διαπραγματεύσεις για τη χορήγηση χρηματοδοτικής στήριξης θα λάβουν χώρα σε μια "εντελώς νέα βάση και σε ένα πλαίσιο που έχει επιδεινωθεί". "Αυτό θα πάρει κάποιο χρόνο", προσθέτει στη συνέντευξη, ακόμη και στην περίπτωση που επικρατήσει το "ναι" στο δημοψήφισμα.

«Εάν υποβληθεί ένα τέτοιο αίτημα, οι υπουργοί Οικονομικών (σ.σ. της Eυρωζώνης) θα το εξετάσουν και, εάν εκπληρώνονται ορισμένοι όροι, το Eurogroup θα εκφραστεί υπέρ (της διεξαγωγής) νέων διαπραγματεύσεων», συνέχισε ο Σόιμπλε.

Στη Γερμανία η Μπούντεσταγκ, η κάτω Βουλή η οποία διακόπτει σήμερα τις εργασίες για τις θερινές διακοπές, πρέπει να συγκληθεί για να δώσει την εντολή στην κυβέρνηση να διαπραγματευθεί.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.