ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οικονομικό Επιμελητήριο: Επιτακτική ανάγκη για αποκατάσταση της οικονομικής ομαλότητας

15:50 - 06 Ιουλ 2015 | Οικονομία
Οικονομικό Επιμελητήριο: Επιτακτική ανάγκη για αποκατάσταση της οικονομικής ομαλότητας
Την επίτευξη συμφωνίας ζητά με άμεσες διαδικασίες ο πρόεδρος του Οικονομικού επιμελητήριου, Κωνσταντίνος Κόλλιας, για την ταχύτερη αποκατάσταση της οικονομικής ομαλότητας και αβεβαιότητας του τραπεζικού συστήματος.

Λαμβάνοντας υπόψιν την επιδείνωση της ελληνικής οικονομίας και μετά το "ΟΧΙ" των πολιτών στο Δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, ο πρόεδρος του Οικονομικού επιμελητηρίου δήλωσε ότι για την ελληνική οικονομία κρίνονται ως επιτακτικές ανάγκες το να:

  • Αναδημιουργηθεί ένα κλίμα ομοψυχίας και εθνικής ενότητας μεταξύ των πολιτών, με απώτερο σκοπό την ανάκαμψη της χώρας και την επιστροφή στην ανάπτυξη.
  • Υπάρξει μια ευρύτερη συνεργασία μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων, ώστε να δοθεί σήμα ενότητας προς τα έξω πως υπάρχει θέληση για από κοινού συνεργασία, η οποία θα αποσκοπεί στη δημιουργία μεταρρυθμίσεων.
  • Γίνουν άμεσες και ταχείες κινήσεις για να επιτευχθεί συμφωνία, με αποτέλεσμα να αποκατασταθεί το οικονομικό κλίμα και η ομαλότητα του τραπεζικού συστήματος.

O κ. Κόλλιας συγχαίρει τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, για τη σύγκλιση Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών. Ταυτόχρονα, υπογραμμίζει ότι η χώρα δεν διαθέτει περιθώρια για καθυστερήσεις και χρονοτριβές, σημειώνει δε πως απαιτείται συντονισμένη δράση για ταχύτερη έξοδο από το τέλμα, στο οποίο βρίσκεται η οικονομία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.