ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μέρκελ- Ολάντ: Όλα εξαρτώνται από τις ελληνικές προτάσεις

21:03 - 06 Ιουλ 2015 | Οικονομία
Μέρκελ- Ολάντ: Όλα εξαρτώνται από τις ελληνικές προτάσεις
Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν μετά τη συνάντησή τους, η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ και ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ ανέφεραν πλέον περιμένουν στην αυριανή Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης τις προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με τον Φ. Ολάντ, ο Α.Τσιπρας πρέπει να κάνει αξιόπιστες προτάσεις, καθώς ο χρόνος πιέζει. "Η Ευρώπη δεν είναι μόνο ένα οικοδόμημα οικονομικό η χρηματοπιστωτικό. Έχει θεμελιωθεί πάνω σε αξίες. Στην Ε.Ε. υπάρχει θέση για την εθνική κυριαρχία, υπάρχει και η έννοια της ευθύνης. Σεβόμαστε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Ακούσαμε το μήνυμα όλων των πολιτικών κομμάτων της Ελλάδας που συναντήθηκαν σήμερα", δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Γάλλος πρόεδρος, τονίζοντας την ανάγκη να να βρεθεί ισορροπία ανάμεσα στην αλληλεγγύη και την ευθύνη. 

Η Άνγκελα Μέρκελ, από την πλευρά της τόνισε ότι "αποδεχόμαστε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και πρέπει να διαχειριστούμε αυτήν την απόφαση", ενώ εξήγησε πως "πρέπει να δούμε πώς βλέπουν οι υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος".

"Η πόρτα των συνομιλιών παραμένει ανοιχτή" διευκρίνισε η Γερμανίδα Καγκελάριος, σημειώνοντας πως σε αυτό το πνεύμα γίνεται άλλωστε και η Σύνοδος Κορυφής.

"Έχουμε δείξει αλληλεγγύη στην Ελλάδα, ήταν γενναιόδωρη η τελευταία μας προσφορά" ανέφερε η κα. Μέρκελ, ζητώντας από κάθε χώρα "να αναλάβει τις ευθύνες της". "Θα πρέπει να ληφθούν υπ' όψιν η κοινή υπευθυνότητα όπως και η κοινή αλληλεγγύη" συμπλήρωσε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.