ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Πράσινο φως" των θεσμών στην ελληνική πρόταση-Στις 16:00 το Eurogroup

10:10 - 11 Ιουλ 2015 | Οικονομία
"Πράσινο φως" των θεσμών στην ελληνική πρόταση-Στις 16:00 το Eurogroup
Το «πράσινο φως» για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για το νέο πρόγραμμα βοήθειας της Ελλάδας έδωσαν η Κομισιόν, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Με βάση την εισήγηση αυτή των θεσμών, σήμερα Σάββατο στις 4 το απόγευμα θα συνεδριάσει το Eurogroup, ενώ το πρωί θα συνεδριάσει το Euroworking Group.

Την είδηση της θετικής αξιολόγησης των προτάσεων της κυβέρνησης μετάδωσε αρχικά το Reuters, ενώ στη συνέχεια την επιβεβαίωσε και το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το οποίο, επικαλούμενο ευρωπαϊκή πηγή, μετάδωσε ότι η ελληνική πρόταση μπορεί να αποτελέσει βάση για νέο πακέτο διάσωσης ύψους 74 δισ. ευρώ.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα, «υπήρξε θετική αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος» με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας να είναι έτοιμος να εξετάσει να χορηγήσει έως και 58 δισ. ευρώ συν 16 δισ. ευρώ από το ΔΝΤ για ένα νέο πρόγραμμα διάσωσης.

Μάλιστα, εκπρόσωπος του Eurogroup επιβεβαίωσε ότι ελήφθη η αξιολόγηση των εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για το αίτημα της Ελλάδας να λάβει βοήθεια από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.

«Η αξιολόγηση των θεσμών, βάσει του άρθρου 13 της Συνθήκης του ΕΜΣ, και η αρχική αξιολόγηση των ελληνικών προτάσεων ελήφθησαν από το Eurogroup. Συνεδρίαση στις 15:00 (16:00 ώρα Ελλάδας)», έγραψε ο εκπρόσωπος του Eurogroup στον λογαριασμό του στο Twitter.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:41 - 11 Ιουλ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.