ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Guardian: Η μέρα της κρίσης έφτασε για την Ελλάδα

14:21 - 11 Ιουλ 2015 | Οικονομία
Guardian: Η μέρα της κρίσης έφτασε για την Ελλάδα
Αφιερωμένο στην Ελλάδα είναι το πρωτοσέλιδο της βρετανικής εφημερίδας The Guardian που κυκλοφορεί σήμερα Σάββατο 11 Ιουλίου.

Με τίτλο «Ελλάδα: Η ημέρα της κρίσης έφτασε» και μεσότιτλους όπως «Ο Αλέξης Τσίπρας προσφέρει ένα νέο deal ενώ ο Βαρουφάκης κατηγορεί το Βερολίνο» η εφημερίδα αναφέρει τα υπαρκτά σενάρια, καταλήγοντας συμπερασματικά, ότι «η Σύνοδος Κορυφής αναμένεται να ολοκληρωθεί είτε με διάσωση είτε με έξοδο από το ευρώ».

Στο άρθρο υπογραμμίζεται πως οι χώρες της Ευρωζώνης θα πρέπει να αποφασίσουν είτε να ξαναρχίσουν τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα για ένα τρίτο πακέτο για τα επόμενα πέντε χρόνια είτε να αφήσουν την χώρα να καταρρεύσει οικονομικά.

Στην εφημερίδα υπάρχει και το άρθρο γνώμης του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη, ο οποίος κατηγορεί τον Βόλφκανγκ Σόιμπλε πως επιθυμεί την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ για να εκφοβίσει τους Γάλλους.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Βαρουφάκη, στόχος του Σόιμπλε είναι η Γαλλία. Γράφει χαρακτηριστικά: «Τι εννοώ; Έπειτα από μήνες διαπραγματεύσεων πεποίθησή μου είναι ότι ο γερμανός υπουργός Οικονομικών θέλει η Ελλάδα να εκδιωχθεί ώστε να φοβηθούν οι Γάλλοι και να αποδεχθούν το μοντέλο μιας πειθαρχημένης ευρωζώνης».

Τελευταία τροποποίηση στις 14:19 - 11 Ιουλ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.