ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σύνοδος Κορυφής: «Στα μαχαίρια» Ρέντσι-Ρούτε για την Ελλάδα

08:54 - 13 Ιουλ 2015 | Οικονομία
Σύνοδος Κορυφής: «Στα μαχαίρια» Ρέντσι-Ρούτε για την Ελλάδα
Λίγο έλειψε να έρθουν στα χέρια ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι με τον Ολλανδό ομόλογό του Μαρκ Ρουτέ για τα... μάτια της Ελλάδας, στο περιθώριο της μαραθώνιας Συνόδου Κορυφής.

Οι δύο ηγέτες που εκπροσωπούν διαφορετικά «στρατόπεδα», όσον αφορά τη θέση της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, διαφώνησαν έντονα όταν ο κ. Ρούτε αρνήθηκε να πάει στο κοινοβούλιο της χώρας του πρόταση για τρίτο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας.

Η ολλανδική «De Volskrant» αναφέρει πως οι δυο άνδρες είχαν έντονη λογομαχία στο διάδρομο της Συνόδου Κορυφής, σύμφωνα με διπλωμάτη που ήταν μπροστά στον καυγά. Ο μεν Ρέντσι είναι υπέρ της Ελλάδας και της συμφωνίας για να αποφευχθεί μια νέα ταπείνωση της χώρας και φάνηκε να χάνει την υπομονή του με το μπλοκ Γερμανίας και Ολλανδίας!

Ο Ματέο Ρέντσι είχε ξεκαθαρίσει προσερχόμενος στη Σύνοδο ότι πρέπει να βρεθεί λύση στο ελληνικό ζήτημα και να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ. Ο κ. Ρουτέ, όμως, αρνήθηκε να φέρει στο κοινοβούλιο της χώρας του πρόταση για τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα και απαίτησε «βαθιές» μεταρρυθμίσεις, αλλά και να κλείσει η ελληνική κυβέρνηση όσες εκκρεμότητες παραμένουν ανοιχτές από τα πρώτα δύο μνημόνια.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.