ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Π. Δούκας: Προανήγγειλε ελέγχους στους "ειδικούς λογαριασμούς" 4,2 δισ.

10:42 - 12 Δεκ 2006 | Οικονομία
Στα 88 δισ. ευρώ προβλέπεται ότι θα φτάσουν οι δαπάνες του προϋπολογισμού για το 2007, και σε αυτές περιλαμβάνονται και δαπάνες ύψους 4,2 δισ. ευρώ περίπου που χρηματοδοτούνται από τους λεγόμενους ενδιάμεσους «ειδικούς λογαριασμούς εντός Προϋπολογισμού», διευκρίνισε ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Π. Δούκας, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων.

«Σκοπεύουμε με τη δημιουργία του νέου Σώματος Δημοσιονομικών Ελεγκτών, από τους πρώτους ελέγχους που θα γίνουν να αφορούν τους συγκεκριμένους λογαριασμούς έτσι ώστε να δούμε πώς μπορούμε από αυτό το καθεστώς να τους εντάξουμε στον Τακτικό Προϋπολογισμό», δήλωσε ο κ. Δούκας.

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός, τέτοιοι λογαριασμοί είναι, για παράδειγμα των «ταμείων ανάπτυξης αεροδρομίων» (ξεχωριστοί για κάθε αεροδρόμιο), των «απολήψεων οδοιπορικών εξόδων δημοσίων υπαλλήλων», της «συγκέντρωσης των απολήψεων από την Ευρ. Ένωση στο πλαίσιο της τιτλοποίησης μελλοντικών εσόδων του Γ’ ΚΠΣ», οι λογαριασμοί «καταθέσεων ΦΠΑ Περιφερειών», ο «ειδικός λογαριασμός τελών διαδρομής που αποδίδονται από το Eurocontrol», ο λογαριασμός«για την οργάνωση σεμιναρίων για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών», «για την κατάθεση εισπράξεων για την απόκτηση αποδεικτικών ναυτικής ικανότητας», ΚΛΠ.

Οι δαπάνες που πραγματοποιούνται από τους λογαριασμούς «εκτός Προϋπολογισμού» θα είναι το 2007 της τάξης των 2,7 δισ. Οι λογαριασμοί αυτοί δημιουργήθηκαν για να εξυπηρετήσουν ορισμένες δράσεις από συγκεκριμένα έσοδα, χωρίς τα έσοδα αυτά να καταγράφονται πρώτα ως γενικά τακτικά έσοδα και αφορούν πχ., ερευνητικά κέντρα ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, ΕΛΚΕΑ των ΔΥΠΕ, λογαριασμούς «Α’ Κοινωνικών Βοηθειών»για κάθε νομό, του ΟΠΑΠ για την ενίσχυση του αθλητισμού, για το «πράσινο ταμείο ΕΤΕΡΠΣ» και για την πληρωμή κάποιων επιδομάτων υπαλλήλων του ΠΕΧΩΔΕ (κυρίως στην ΓΔΔΕ), ο λογαριασμός «προστασίας φορτοεκφορτωτών και λιμενεργατών», ο ΛΑΦΚΑ, ο λογαριασμός αποκρατικοποιήσεων, ο λογαριασμός «για την μεταφορά καυσίμων στις προβληματικές περιοχές της χώρας», ο λογαριασμός «μέτρων και σταθμών», ο λογαριασμός «άμισθων προξενείων», ο λογαριασμός «ταμείου λαϊκών αγορών», ο λογαριασμός «αρωγής ορφανών τέκνων προσωπικού Υπουργείου Δημ. Τάξης», ο λογαριασμός «κεφαλαίου ναυτικής εκπαίδευσης», ο «ειδικός λογαριασμός Βουλής», ο λογαριασμός «μαθητικής στήριξης», «επιτροπής κατασκηνώσεων και φιλοξενίας», ο λογαριασμός «ειδικού τέλους ασφαλιστικών κινδύνων αερομεταφορών», «διερεύνησης ατυχημάτων πολιτικής αεροπορίας», «κεφαλαίων για τεχνικό εξοπλισμό Δήμων και Κοινοτήτων», για «προγράμματα ατόμων με ειδικές ανάγκες», της «Επιτροπής Ανταγωνισμού», του «Δημόκριτου», «Κεφαλαίων Εργασίας Κρατούμενων στις φυλακές», ο λογαριασμός «μεταβιβάσεως μελλοντικών εσόδων του Ελληνικού Δημοσίου από το Eurocontrol», ο λογαριασμός «εισφορών για την αρωγή των σεισμοπλήκτων» κλπ.Όλους τους λογαριασμούς αυτούς τους ψήφισε η Βουλή.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.