ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

FT: Οι έξι επιλογές για τη βραχυπρόθεσμη χρηματοδότηση της Ελλάδας

11:30 - 14 Ιουλ 2015 | Οικονομία
FT: Οι έξι επιλογές για τη βραχυπρόθεσμη χρηματοδότηση της Ελλάδας
Έξι επιλογές εξετάζουν οι υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης για τη βραχυπρόθεσμη χρηματοδότηση της Ελλάδος, ύψους 12 δισ. ευρώ, εξετάζοντας ακόμα και την περίπτωση του πανευρωπαϊκού ταμείου διάσωσης (FSM), επιλογή στην οποία έχει αντιδράσει έντονα το Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι Financial Times.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, από τα 12 δισ. ευρώ, η Ελλάδα χρειάζεται τα 7 δισ. μέχρι τη Δευτέρα οπότε και λήγουν ομόλογα της ΕΚΤ ύψους 3,5 δισ. ευρώ. Αν η Αθήνα αθετήσει την πληρωμή αυτή, η ΕΚΤ ενδέχεται να αποσύρει τον ELA για τις ελληνικές τράπεζες.

Σύμφωνα με τους Financial Times, οι επιλογές αυτές θα συζητηθούν σήμερα σε τηλεδιάσκεψη του EuroWorkingGroup.

Οι άλλες επιλογές που εξετάζονται είναι, σύμφωνα με έγγραφο που έχουν στα χέρι τους οι FT, διμερή δάνεια από άλλες χώρες της ευρωζώνης, μεταφορά των 3,5 δισ. ευρώ των ελληνικών ομολόγων που κατέχει η ΕΚΤ είτε ως δάνειο στην Αθήνα είτε ως επιδότηση, τιτλοποίηση δημόσιων ελληνικών περιουσιακών στοιχείων και τη χρήση υπαρχόντων κονδυλίων της ΕΕ που χρησιμοποιούνται για τη χρηματοδότηση δημοσίων έργων, επισημαίνεται στο δημοσίευμα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.