ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΤτΕ: Βλέπει βουτιά της ζήτησης για νέα δάνεια

15:00 - 14 Ιουλ 2015 | Οικονομία
ΤτΕ: Βλέπει βουτιά της ζήτησης για νέα δάνεια
Νέα υποχώρηση της ζήτησης για νέα δάνεια από επιχειρήσεις και νοικοκυριά και περαιτέρω αυστηροποίηση των κριτηρίων δανειοδότησης εκτιμά για το γ’ τρίμηνο η Τράπεζα της Ελλάδος.

Το β΄ τρίμηνο του 2015, τα κριτήρια χορήγησης δανείων προς μη χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις (ΜΧΕ) έγιναν πιο αυστηρά σε σχέση με το α΄ τρίμηνο του 2015, εξαιτίας των συνθηκών ρευστότητας που αντιμετωπίζουν οι τράπεζες και των δυσκολιών πρόσβασής τους στις αγορές χρήματος, υπογραμμίζει σε έκθεσή της η Τράπεζα της Ελλάδος. Επιπλέον, υπογραμμίζει, τα κριτήρια αναμένεται να γίνουν πιο αυστηρά και κατά τη διάρκεια του επόμενου τριμήνου.

Η ζήτηση για δάνεια από τις ΜΧΕ ήταν μειωμένη κατά τη διάρκεια του β΄ τριμήνου του 2015, παρά τις αυξημένες χρηματοδοτικές ανάγκες των επιχειρήσεων για αναδιάρθρωση του χρέους τους. Η ζήτηση για δάνεια από τις ΜΧΕ αναμένεται να μειωθεί περαιτέρω κατά τη διάρκεια του γ΄ τριμήνου του 2015. Οι όροι χορήγησης δανείων προς ΜΧΕ έγιναν επίσης πιο αυστηροί κατά τη διάρκεια του β΄ τριμήνου του 2015, σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Δάνεια προς νοικοκυριά

Το β΄ τρίμηνο του 2015, τα κριτήρια χορήγησης δανείων προς νοικοκυριά παρέμειναν αμετάβλητα σε σχέση με το α΄ τρίμηνο του 2015 και αναμένεται να παραμείνουν στο ίδιο επίπεδο και κατά τη διάρκεια του γ΄ τριμήνου του 2015.

Η ζήτηση για στεγαστικά δάνεια παρέμεινε αμετάβλητη κατά τη διάρκεια του β΄ τριμήνου του 2015, ενώ αναμένεται να μειωθεί ως ένα βαθμό κατά τη διάρκεια του επόμενου τριμήνου. Η ζήτηση για καταναλωτικά δάνεια μειώθηκε ως ένα βαθμό και αναμένεται περαιτέρω μείωση και κατά τη διάρκεια του γ΄ τριμήνου 2015. Οι όροι χορήγησης δανείων προς νοικοκυριά παρέμειναν κατά βάση αμετάβλητοι.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.