ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βερολίνο: Τεχνικά υπάρχει δυνατότητα για 30ετή επέκταση του χρέους

16:17 - 15 Ιουλ 2015 | Οικονομία
Βερολίνο: Τεχνικά υπάρχει δυνατότητα για 30ετή επέκταση του χρέους
Υπάρχει η δυνατότητα της επέκτασης της ωρίμανσης του ελληνικού χρέους, εφόσον αυτό δεν μειώνει σημαντικά την αξία του χρέους, σχολίασε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας, Μάρτιν Γκέγκερ, ερωτηθείς για τη δυνατότητα επέκτασης των προθεσμιών λήξης του ελληνικού χρέους στα 30 έτη, κάτι που προτείνει η έκθεση του ΔΝΤ για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

«Τεχνικά η δυνατότητα αυτή υπάρχει», σχολίασε ο κ. Γκέγκερ, ενώ πρόσθεσε: «Αυτό σαφώς είναι ένα στοιχείο που μπορεί να εξεταστεί, αλλά δεν θα αποτελέσει μία λύση εάν οδηγήσει σε σημαντική μείωση στην τρέχουσα αξία (του χρέους), καθώς τότε στο τέλος δεν θα έχουμε τίποτε άλλο από ένα κούρεμα χρέους δια της πλαγίας οδού».

Υπενθυμίζεται ότι η Γερμανία έχει επανειλημμένως απορρίψει μία διαγραφή χρέους.

Μάλιστα, ο εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΟΙΚ δήλωσε επίσης ότι η Γερμανία έλαβε σοβαρά υπόψιν την ανάλυση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για το ελληνικό χρέος, αλλά το Βερολίνο εξακολουθεί να πιστεύει ότι η βιωσιμότητα του χρέους θα μπορούσε να επιτευχθεί στην Ελλάδα μέσω δημοσιονομικών και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και την οικονομική ανάπτυξη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.