ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γέλεν: Δύσκολη η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα

16:36 - 15 Ιουλ 2015 | Οικονομία
Γέλεν: Δύσκολη η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα
“Κάποιον κίνδυνο θα μπορούσαν να δημιουργήσουν στην οικονομία των ΗΠΑ οι εξελίξεις στην Ελλάδα και την Κίνα ” δηλώνει χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Federal Reserve, Τζάνετ Γέλεν.

Αισιόδοξη εμφανίζεται η πρόεδρος της Federal Reserve σε ότι αφορά την πορεία της της οικονομίας των ΗΠΑ το υπόλοιπο του 2015. Ακόμα εκτιμά «ότι η κεντρική τράπεζα θα αυξήσει τα επιτόκια σε κάποιο σημείο του τρέχοντος έτους» χωρίς βέβαια να αναφερθεί στο πότε και το πόσο η τράπεζα είναι πιθανό να αυξήσει το βασικό βραχυπρόθεσμο επιτόκιο, το οποίο δεν έχει αυξηθεί από το 2008 πέρα από μηδέν.

«Κοιτάζοντας μπροστά, οι προοπτικές είναι ευνοϊκές για την περαιτέρω βελτίωση της αγοράς εργασίας στις ΗΠΑ και την οικονομία γενικότερα. Οι φθηνότερες τιμές της βενζίνης, η μεγαλύτερη εμπιστοσύνη των καταναλωτών και ανάκαμψη των καταναλωτικών δαπανών, δείχνουν ότι η πορεία της οικονομίας βαίνει θετικά» αναφέρει η κ. Γέλεν.

Ερωτηθείσα σε ότι αφορά συγκεκριμένα οικονομικά γεγονότα του εξωτερικού η πρόεδρος της Federal Reserve απαντά συγκεκριμένα λέγοντα ότι «Η κατάσταση στην Ελλάδα παραμένει δύσκολη και η Κίνα συνεχίζει να αντιμετωπίζει τις προκλήσεις που δημιουργούνται από το υψηλό χρέος, την αδύναμη αγορά ακινήτων και τις ευμετάβλητες οικονομικές συνθήκες».

Τέλος η κ. Γέλεν τονίζει ότι  «Εάν η οικονομία εξελιχθεί όπως θα περίμενε κανείς, οι οικονομικές συνθήκες πιθανόν θα καταστήσουν κατάλληλη κάποια στιγμή φέτος την αύξηση του επιτοκίου».    

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.