ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παρατείνεται ως την Κυριακή η τραπεζική αργία

21:54 - 16 Ιουλ 2015 | Οικονομία
Παρατείνεται ως την Κυριακή η τραπεζική αργία
Έως και την Κυριακή, 19 Ιουλίου, παρατείνεται η τραπεζική αργία, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

«Το υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνει ότι, με Υπουργική Απόφαση, παρατείνεται έως και 19 Ιουλίου 2015 η διάρκεια της τραπεζικής αργίας που κηρύχθηκε με την από 28 Ιουνίου 2015 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Μάλιστα, νωρίτερα το ΑΠΕ, καθώς και το Reuters, έκαναν λόγο για άνοιγμα των τραπεζών από την ερχόμενη Δευτέρα, επικαλούμενα τραπεζικές πηγές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το όριο ανάληψης των 60 ευρώ την ημέρα παραμένει, με τους πολίτες ωστόσο να έχουν τη δυνατότητα, αντί να παίρνουν καθημερινά 60 ευρώ, να λαμβάνουν σωρευτικά τα ποσά που δικαιούνται, προκειμένου να μη δημιουργούνται ουρές στα καταστήματα ή στις αυτόματες ταμειακές μηχανές (ΑΤΜ).

Για παράδειγμα, εάν ένας πολίτης δεν προσέλθει μία ημέρα για ανάληψη 60 ευρώ, θα μπορεί την επομένη να λαμβάνει 120 ευρώ.

Μάρδας: Από την Δευτέρα όλες οι τράπεζες θα είναι ανοιχτές

Από την Δευτέρα όλες οι τράπεζες θα είναι ανοιχτές, υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, μιλώντας στην τηλεόραση της «ΕΡΤ».

«Από Δευτέρα οι πολίτες στο γκισέ της τράπεζας μπορούν να κάνουν όλες τις δοσοληψίες» εξήγησε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι το όριο ανάληψης καταθέσεων θα παραμείνει στα 60 ευρώ.

Ωστόσο, όπως διευκρίνισε, εάν ένας πολίτης δεν πάρει 60 ευρώ τη Δευτέρα από το ΑΤΜ, μπορεί να πάρει 120 ευρώ την Τρίτη.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι δεν υφίσταται πρόβλημα λειτουργίας των θυρίδων. «Μπορεί ο καθένας να κάνει ό,τι θέλει με τη θυρίδα του» εξήγησε ο κ. Μάρδας.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:20 - 16 Ιουλ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.