ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ελληνικά ομόλογα: Βελτίωση αποδόσεων μετά τη συμφωνία

12:06 - 17 Ιουλ 2015 | Οικονομία
Ελληνικά ομόλογα: Βελτίωση αποδόσεων μετά τη συμφωνία
Σημαντική βελτίωση καταγράφουν οι αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων στον απόηχο της συμφωνίας αλλά και της καταρχήν ψήφισής της από την Βουλή μετά από τις μεγάλες πιέσεις που δεχτήκαν το προηγούμενο διάστημα και εδικά μετά την προκήρυξη του δημοψηφίσματος.

Είναι χαρακτηριστικό πως η απόδοση του 10ετους ελληνικού κρατικού ομολόγου έχει υποχωρήσει κατά 800 μονάδες βάσης από τις 8 Ιουλίου έως σήμερα.

Ειδικότερα έχει υποχωρήσει στα 11,65% από 19,5% καθώς οι ξένοι επενδυτές που έχουν πρόσβαση στη διαπραγμάτευση εκτός ελληνικών συνόρων προχωρούν σε αγορές για να προεξοφλήσουν σταδιακά όχι μόνον την τρέχουσα θετική εξέλιξη αλλά και την προοπτική τα ελληνικά ομόλογα να συμπεριληφθούν ως επιλέξιμα στο πρόγραμμα αγοράς χρεογράφων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. 

Ερωτηθείς για το πότε η Ελλάδα θα μπορούσε να συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, ο Mario Draghi την Πέμπτη διευκρίνισε πως σε πρώτη φάση τα ελληνικά ομόλογα θα πρέπει να πληρούν τους όρους επιλεξιμότητας και προσέθεσε πως θα υπάρχει κάποιο περιθώριο να εξεταστεί η συμμετοχή της Ελλάδας στο QE μετά την 20η Ιουλίου, οπότε και καλείται να αποπληρώσει 3,5 δισ. ευρώ προς την ΕΚΤ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.