ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σαρκοζί: «Ολάντ και Τσίπρας λένε τα ίδια ψέμματα»

17:35 - 20 Ιουλ 2015 | Οικονομία
Σαρκοζί: «Ολάντ και Τσίπρας λένε τα ίδια ψέμματα»
Σκληρή κριτική άσκησε ο ηγέτης της γαλλικής Κεντροδεξιάς Νικολά Σαρκοζί τόσο στον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και όσο και στον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα.

Όπως δήλωσε ο ίδιος «και οι δύο έχουν πει και συνεχίζουν να λένε τα ίδια ψέματα για να καταλάβουν και να διατηρήσουν την εξουσία».

Μιλώντας σε εκδήλωση της νεολαίας του κόμματός του, «Ρεπουμπλικανοί», στη γαλλική Νίκαια, ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας σημείωσε ότι ο κ. Ολάντ και ο κ. Τσίπρας «έχουν την ίδια μέθοδο: ψεύδονται με κάθε κόστος για να κατακτήσουν την εξουσία. Ο ένας είπε ψέματα στους Έλληνες, ο άλλος στους Γάλλους», ανέφερε ο κ. Σαρκοζί.

Πρόσθεσε δε ότι ο κ. Ολάντ είχε υποσχεθεί το 2012 να μειώσει την ανεργία και να επαναφέρει το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης στα 60 χρόνια, ενώ ο κ. Τσίπρας υπέγραψε στις 13 Ιουλίου μία συμφωνία αντίθετη στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου στην Ελλάδα.

«Ποιον να πιστέψει κανείς; Μπορούμε να περιμένουμε κι άλλο; Ποιος μας προστατεύει;», ανέφερε ο ηγέτης των Ρεπουμπλικανών, ο οποίος άσκησε κριτική στον σοσιαλιστή πρόεδρο της Γαλλίας, επειδή δέχθηκε «μετά βαΐων και κλάδων» τον κ. Τσίπρα στο προεδρικό μέγαρο, τη στιγμή που, σύμφωνα με τον κ. Σαρκοζί, ο κ. Τσίπρας «ηγείται μιας κυβέρνησης συνεργασίας της Άκρας Αριστεράς και της Άκρας Δεξιάς».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.