ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιταλία: Μείωση παρουσιάζουν οι βιομηχανικές παραγγελίες τον Μάιο

12:25 - 22 Ιουλ 2015 | Οικονομία
Μείωση παρουσιάζουν οι βιομηχανικές παραγγελίες τον μήνα Μάιο, δημιουργώντας έτσι μια αναχαίτιση των μέχρι τώρα ισχυρών κερδών των προηγούμενων μηνών. Παράλληλα υπό συρρίκνωση υπόκειται η ξένη ζήτηση ενώ αντίθετα οι εγχώριες παραγγελίες παρουσιάζουν μια ελαφριά αύξηση.

Πιο συγκεκριμένα κατά 2,5% υποχώρησαν οι βιομηχανικές παραγγελίες σε μηνιαία βάση, σύμφωνα με εποχιακά προσαρμοσμένα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας Istat. Ισχυρές μεταβολές σημειώνουν τα μηνιαία στοιχεία καθώς έχουν επηρεαστεί από παραγγελίες για μεγάλα projects όπως τα πλοία ή τα τρένα.

Οι ξένες παραγγελίες υποχώρησαν 6,3% σε σχέση με τον Απρίλιο, ενώ οι εγχώριες αυξήθηκαν 0,3% στη διάρκεια της περιόδου. Ταυτόχρονα, οι βιομηχανικές πωλήσεις αυξήθηκαν 1,2% σε μηνιαία βάση σε εποχιακά προσαρμοσμένους όρους, ενώ η ξένη ζήτηση αυξήθηκε 1,3%, ανακοίνωσε η Istat.

Στο α΄ τρίμηνο του έτους, η Ιταλία ανέκαμψε από την χειρότερη μεταπολεμική ύφεση, αλλά η εγχώρια ζήτηση παραμένει εύθραυστη, υποδεικνύοντας μια συγκρατημένη αύξηση του ΑΕΠ το 2015.

Τέλος την προηγούμενη εβδομάδα, οι εκτιμήσεις της Τράπεζας της Ιταλίας για το ΑΕΠ της χώρας αναβαθμίστηκαν φέτος, από το 0,5% στο 0,7%.

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 12:30 - 22 Ιουλ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.