ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΒΕΠ: Άρση περιορισμών για εμβάσματα μέχρι 7.000 ευρώ

16:37 - 23 Ιουλ 2015 | Οικονομία
ΒΕΠ: Άρση περιορισμών για εμβάσματα μέχρι 7.000 ευρώ
Την ανάγκη να αρθούν άμεσα οι περιορισμοί στην εκτέλεση εμβασμάτων για προμήθεια από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις πρώτων υλών μέχρι του ποσού των 7.000 ευρώ τονίζει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιώς με σχετική επιστολή του προέδρου του, Ανδριανού Μιχάλαρου.

Σημειώνεται ότι η επιστολή απεστάλη στον υπουργό Οικονομικών, Ε. Τσακαλώτο, αλλά και τους αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Δ. Μάρδα, διοικητή της Τραπέζης Ελλάδος, Γ. Στουρνάρα, αλλά και τον γ.γ. Οικονομικής Πολιτικής, Ν. Φράγκο.

Ειδικότερα, ο κ. Μιχάλαρος αναφέρει:

«Κύριε Υπουργέ,

Επιθυμούμε με την παρούσα επιστολή να εκφράσουμε και να μεταφέρουμε την έντονη ανησυχία των μελών μας για την κατάσταση στην αγορά μετά την εφαρμογή του περιορισμού στη διακίνηση κεφαλαίων. Καθημερινά γινόμαστε – όπως και σεις - αποδέκτες επιστολών διαμαρτυρίας αλλά και κραυγών αγωνίας από επιχειρηματίες μέλη μας για την τύχη των επιχειρήσεων τους. Είναι επιτακτική η ανάγκη να αρθούν σταδιακά οι περιορισμοί για να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία και ηρεμία της αγοράς .

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά σε ανοικτή καθημερινή επικοινωνία με τα μέλη του έχει καταγράψει τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με το Capital Controls τα έχει ταξινομήσει και ιεραρχήσει . Κυριότερο πρόβλημα αναδεικνύεται η αδυναμία εκτέλεσης εμβασμάτων σε προμηθευτές του εξωτερικού ιδιαίτερα για την αγορά πρώτων υλών απαραίτητων για τη λειτουργία των μικρομεσαίων μεταποιητικών επιχειρήσεων.

Για το λόγο αυτό προτείνουμε, ως πρώτο μέτρο, την άμεση άρση του περιορισμού εκτέλεσης των εμβασμάτων για προμήθεια πρώτων υλών από ΜμΕ επιχειρήσεις μέχρι του ποσού των επτά χιλιάδων (7.000) ευρώ, χωρίς περίπλοκες διατυπώσεις και επίσης την πληρωμή των προμηθευτών στο εξωτερικό με χρήση των ποσών που προέρχονται είτε από καταθέσεις μετρητών είτε από πιστώσεις που προέρχονται από το εξωτερικό.

Με τον τρόπο αυτό είναι δυνατόν να επιτευχθεί μερική εξομάλυνση της κατάστασης, χωρίς να δημιουργούν δημοσιονομικά προβλήματα στο κράτος».

Τελευταία τροποποίηση στις 17:13 - 23 Ιουλ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.