ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σαφάρι για όσους έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό

20:23 - 23 Ιουλ 2015 | Οικονομία
Σαφάρι για όσους έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό
Στην κατοχή των ελεγκτικών αρχών, έχει περιέλθει μεγάλο μέρος στοιχείων των Ελλήνων πολιτών που έβγαλαν τα χρήματά τους σε τραπεζικά ιδρύματα του εξωτερικού την περίοδο της οικονομικής κρίσης.

Το τρέχον διάστημα, μάλιστα, οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών ελέγχουν εξονυχιστικά τις φορολογικές τους δηλώσεις προκειμένου να διαπιστωθεί αν το ύψος των δηλωθέντων εισοδημάτων αντιστοιχεί με το ύψος των ποσών που «φυγαδεύτηκαν».

Την αποκάλυψη έκανε τις πρώτες πρωϊνές ώρες της Πέμπτης από τη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, απαντώντας σε σχετικές επισημάνσεις του βουλευτή του ΚΚΕ Νίκου Καραθανασόπουλου.

«Θα προσπαθήσουμε να πιάσουμε όλες αυτές τις καταθέσεις του εξωτερικού των Ελλήνων για να υποχρεωθούν να καταβάλλουν  τους φόρους που θα πλήρωναν αν είχαν τα λεφτά τους στη χώρα» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός. Και πρόσθεσε ότι θα ακολουθήσει την τακτική των γαλλικών ελεγκτικών αρχών, ώστε, ταυτόχρονα με τα παραπάνω να καλέσει τους πολίτες να δηλώσουν εθελοντικά τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.