ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σταθάκης: Στις τράπεζες οι αποφάσεις για την εισαγωγή πρώτων υλών

19:50 - 23 Ιουλ 2015 | Οικονομία
Το ενδεχόμενο οι αποφάσεις για τις εισαγωγές πρώτων υλών από τις επιχειρήσεις να περάσει στις εμπορικές τράπεζες, εξετάζει η κυβέρνηση, όπως τόνισε ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης.

Ειδικότερα, μετά τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής, ο κ. Σταθάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μετά από εκτενή συζήτηση στο ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π. αποφασίστηκε να διευκολυνθεί η πλήρης εξομάλυνση των εισαγωγών πρώτων υλών και ενδιάμεσων αγαθών που χρησιμοποιούνται από την ελληνική μεταποίηση.

Για τον σκοπό αυτό προτάθηκε η αποκέντρωση των αποφάσεων για τις εισαγωγές, στο επίπεδο των εμπορικών τραπεζών, με βάση κανόνες διαφάνειας και μέχρι ενός ορισμένου ποσού. Παράλληλα θα ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα για την ομαλή εισαγωγή φαρμάκων, ειδών διατροφής και άλλων αγαθών κοινωνικού και δημοσίου ενδιαφέροντος.»

Σημειώνεται ότι στη σύσκεψη μετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Σκουρλέτης, ο Γ.Γ. της κυβέρνησης Σπύρος Σαγιάς και ο Γιώργος Χουλιαράκης.

Στην TτΕ αύριο οι κοινωνικοί εταίροι για τα capital controls

Συνάντηση των Κοινωνικών Εταίρων ΣΕΒ, ΣΕΤΕ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΓΣΕΕ και της ΚΕΕΕ, με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015 και ώρα 11:00 στα κεντρικά γραφεία της ΤτΕ .

Στη συνάντηση αναμένεται να παρουσιαστούν στον Διοικητή της ΤτΕ τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές επιχειρήσεις στη διαχείριση των βασικών λειτουργιών τους, λόγω των περιορισμών στις τραπεζικές συναλλαγές, οι επιπτώσεις στις επιχειρηματικές δραστηριότητες εισαγωγής/ εξαγωγής προϊόντων, στην εφοδιαστική αλυσίδα και κατ' επέκταση στη συνολική λειτουργία της ελληνικής αγοράς.

 

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.