ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εξοργισμένος ο ΕΔΟΕΑΠ με την απάθεια των Ενώσεων

15:46 - 24 Ιουλ 2015 | Οικονομία
Εξοργισμένος ο ΕΔΟΕΑΠ με την απάθεια των Ενώσεων
Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρικής Ασφάλισης Περίθαλψης (ΕΔΟΕΑΠ), απευθύνεται έκκληση στις ενώσεις που προσφέρον οικονομική στήριξη για την διευκόλυνση της καταβολής των επικουρικών συντάξεων.

Η ανακοίνωση χαρακτηριστικά αναφέρει ότι «Μόνο η ΕΠΗΕΘ έκανε τον κόπο να απαντήσει στην επιστολή που εστάλη εδώ και οκτώ ημέρες ώστε να ενημερωθούν τα ΔΣ αναλυτικά για την τρέχουσα κατάσταση. Για την ΕΠΗΕΑ ακούστηκαν κάποιες πληροφορίες, ουδεμία επίσημη απάντηση έφτασε όμως στον ΕΔΟΕΑΠ έως αυτή την ώρα».

Συγκεκριμένα οι εκπρόσωποι του  ΕΔΟΕΑΠ επισημαίνουν:

  • «Λόγω των  κεφαλαιακών ελέγχων τα έσοδα από την κατανομή αγγελιοσήμου αντί για 800.000 ευρώ, ήταν μόλις 72.000 ευρώ.»
  • «Ταυτόχρονα, λόγω των οικονομικών μέτρων, είναι αδύνατη και η ρευστοποίηση των όποιων τίτλων για τις επόμενες δέκα ημέρες, αν φτάσουμε στο έσχατο σημείο ρευστοποίησης περιουσιακών στοιχείων. Όμως, όπως υποστηρίζουν και άλλοι καλοί συνάδελφοι κι έμπειροι συνδικαλιστές, τα « τελευταία ασημικά του ΕΔΟΕΑΠ δεν πρέπει να ξεπουληθούν», όπως γινόταν στο παρελθόν. Αντιλαμβανόμαστε πλήρως την ειλικρινή αγωνία και τον προβληματισμό τους.»
  • «Για την ουσία όλοι σφυρίζουν κλέφτικα. Το ότι ο ΕΔΟΕΑΠ είναι «παιδί» των τεσσάρων Ενώσεων ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΣΗΕΜΘ, ΕΠΗΕΘ, το θυμούνται κάποιοι μόνο όταν θέλουν να διεκδικήσουν κάτι ή να προσθέσουν …μια νότα συναισθήματος στα συνδικαλιστικά τους λογύδρια. Επί της ουσίας, νίπτουν τα χείρας τους ωσάν νέοι Πόντιοι Πιλάτοι.»
  • «Εν τέλει, τον επόμενο μήνα που θα δοθεί από το ΕΤΑΠ ΜΜΕ η κατανομή Ιουλίου, οι επικουρήσεις θα πληρωθούν, αλλά οι συνταξιούχοι μας θα έχουν ταλαιπωρηθεί χωρίς λόγο, χάρη στα όμορφα συνδικαλιστικά τερτίπια κάποιων που φοβούνται να αναλάβουν ευθύνες στα δύσκολα. Σημειωτέον, οι Ενώσεις έχουν λάβει από τον ΕΔΟΕΑΠ περί τα 13,5 εκ. ευρώ τα τελευταία 10 χρόνια. Αυτή τη δύσκολη στιγμή όμως, παίζουν όλοι την κολοκυθιά : «όχι εγώ, μόνο αν πρώτα εσύ…». Εύγε!!!»
  • «Τέλος, οι περισσότεροι από αυτούς τους κυρίους και τις κυρίες που παίζουν πινγκ πονγκ με τις ευθύνες τους, δεν ήθελαν καθόλου να ακούσουν για μέτρα εξυγίανσης.. Ίσως τώρα αλλάξουν γνώμη, για να μην αναγκαστούν να ενοχλήσουν τα ζεστά εκατομμυριάκια που κοιμούνται γλυκά … στους τραπεζικούς λογαριασμούς των Ενώσεων… αλλά, προς Θεού(!!!)… δεν είναι για τους ασφαλισμένους του ΕΔΟΕΑΠ!!!»
Τελευταία τροποποίηση στις 16:30 - 24 Ιουλ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.