ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

FT: Παραμένει "στο τραπέζι" το "κούρεμα" των καταθέσεων

11:22 - 29 Ιουλ 2015 | Οικονομία
FT: Παραμένει "στο τραπέζι" το "κούρεμα" των καταθέσεων
Την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών με χρήματα του ιδιωτικού τομέα αλλά και την τραπεζική μεταρρύθμιση, "βλέπουν" ως μοναδική λύση για την ανάκαμψη της Ελλάδας, οι Financial Times.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας, αν δεν υπάρξει επαρκές ιδιωτικό κεφαλαίο, το εργαλείο του «bail-in» (κούρεμα) που προβλέπεται από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας είναι πιθανό να χρησιμοποιηθεί.

«Αυτό θα σήμαινε, τουλάχιστον, το bail-in στα ανασφάλιστα χρέη, και, ενδεχομένως, στα ανώτερα ακάλυπτα ομόλογα και τις ανασφάλιστες καταθέσεις», αναφέρει η εφημερίδα και σημειώνει πως «οι ανασφάλιστες καταθέσεις περιλαμβάνουν το κεφάλαιο κίνησης των ήδη τελούμενων υπό πολιορκία επιχειρήσεων».

Οι Financial Times σημειώνουν πως θα ήταν προς το συμφέρον όλων των εμπλεκομένων - μετόχων, πιστωτών και καταθετών - οι τράπεζες να αναδιαρθρωθούν χωρίς να υπάρξει κούρεμα.

Σύμφωνα με το άρθρο μάλιστα, πιθανή είναι η συγχώνευση ελληνικών τραπεζικών ιδρυμάτων, οι εξαγορές τους από άλλες ευρωπαϊκές τράπεζες, αλλά και η αύξηση της συμμετοχής επενδυτικών Funds (private equity) στο μετοχικό κεφάλαιο των ελληνικών τραπεζών.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:25 - 29 Ιουλ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.