ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τη δικαστική οδό κατά του δημοσίου επιλέγουν οι πράκτορες των VLTS

12:19 - 30 Ιουλ 2015 | Οικονομία
Τη δικαστική οδό κατά του δημοσίου επιλέγουν οι πράκτορες των VLTS
Το δρόμο των δικαστηρίων σκοπεύουν να ακολουθήσουν οι πράκτορες του ΟΠΑΠ για τα παιγνιομηχανήματα (VLTs).  Εκπρόσωποι 144 ενδιαφερομένων να λειτουργήσουν τα συγκεκριμένα καταστήματα αναφέρουν ότι η συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΕΕΠ, Αντώνη Στεριώτη, οδηγήθηκε σε αδιέξοδο κι έτσι σχεδιάζουν να προσφύγουν στη  δικαιοσύνη κατά του Ελληνικού Δημοσίου, της Επιτροπής Ελέγχου & Εποπτείας των Παιγνίων (ΕΕΕΠ) και κατά παντός υπευθύνου.  
Κεντρικό τους επιχείρημα είναι ότι , με βάση ειλημμένες αποφάσεις της διοίκησης,  που άλλαξαν αιφνιδιαστικά στην πορεία προχώρησαν σε σημαντικές δαπάνες, προκειμένου να συμμετάσχουν στο έργο.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταφέρει η Καθημερινή από εκπροσώπους των πρακτόρων, ο κ. Στεριώτης πριν λίγο καιρό  τούς διαβεβαίωσε ότι οι αποφάσεις της ΕΕΕΠ δεν αλλάζουν και ότι θα επιβεβαιωθούν από δηλώσεις της κυβέρνησης που θα ακολουθήσουν. Κάτι τέτοιο, ωστόσο, δεν συνέβη, και τώρα οι πράκτορες των VLTs σκοπεύουν να κινηθούν νομικά κατά της ΕΕΕΠ και παντός υπευθύνου. Υπενθυμίζεται ότι η ΕΕΕΠ, λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει η λειτουργία των καταστημάτων, μετέβαλε τον κανονισμό διενέργειας των παιγνίων των VLTs, καθιστώντας δυσχερέστερη τη διενέργειά τους. Ο ΟΠΑΠ αμέσως αποφάσισε την αναστολή του έργου. Σημειώνεται ότι ο κανονισμός που τροποποιήθηκε από τη νέα ΕΕΕΠ είχε εγκριθεί από την προηγούμενη Επιτροπή μόλις τέσσερις μήνες πριν.
Πάντως παράγοντες της αγοράς χαρακτηρίζουν την πολιτική της κυβέρνησης στο χώρο των τυχερών παιχνιδιών αλλοπρόσαλλη. Όπως αναφέρουν στις προτάσεις του υπουργείου Οικονομικών επί Γιάνη Βαρουφάκη και της επιτροπής διαπραγμάτευσης (Δραγασάκης, Τσακαλώτος, Παπάς) προς τους θεσμούςείχε προϋπολογισθεί η σημαντική αύξηση εσόδων από τα τυχερά παιχνίδια και παράλληλα ο ΣΥΡΙΖΑ από όταν ήταν στην αξιωματική αντιπολίτευση είχε δεσμευτεί για την πάταξη του παράνομου τζόγου. Με τον νέο πολύ αυστηρό κανονισμό και την αναστολή της επένδυσης, επισημαίνουν παράγοντες της αγοράς,  είναι αδύνατον να κατορθώσει η κυβέρνηση να συγκεντρώσει τα πολυπόθητα έσοδα και απίθανο να περιορίσει την υφιστάμενη παράλληλη παράνομη αγορά. 
 
Ο νέος κανονισμός του Αντώνη Στεργιώτη, προβλέπει μειωμένο ωράριο λειτουργίας για τα καταστήματα VLTs, για  τις καθημερινές 10.00 έως 24.00 και Παρασκευή, Σάββατο ή παραμονή επίσημης αργίας 10.00 έως 02.00. Το χρηματικό όριο ανά συνεδρία διαμορφώνεται πολύ χαμηλά στα €20 και το μέγιστο Jackpot καταστήματος δεν μπορεί  να υπερβαίνει τα €20.000. Οι παράγοντες της αγοράς υποστηρίζουν ότι με τέτοιους όρους το «παιχνίδι» χάνει την αίγλη του και η επένδυση παροπλίζεται, ενώ τα παράνομα φρουτάκια που έχουν εξαπλωθεί από άκρη σ’ άκρη στη χώρα συνεχίζουν να κάνουν πάρτυ.  
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.